Om handelskammer

Kongsberg Næringsforum driver handelskammeret i Kongsberg og tilbyr ulike tjenester til bedriftene i Kongsberg og omegn, hovedsakelig utstedelse av ATA-carnet og sertifisering av eksportdokumenter.

Handelskammeret er en privat, bransjeuavhengig serviceorganisasjon for næringslivet. Handelskammeret tilbyr også møter og seminarer om aktuelle temaer for næringslivet og kan gi råd i import- og eksportspørsmål.
 

Prisliste handelskammertjenester

ATA-Carnet

Et ATA-carnet er et internasjonalt tolldokument som sparer deg og din bedrift for tid og penger ved midlertidig innførsel av varer. ATA-carnetet forenkler tollekspedisjonen og erstatter alle eksport-, import- og transitteringsdokumenter. Alt du trenger finnes i ett dokument!
Bestill ATA-carnet her
Under forutsetning at varene skal returneres til Norge kan du reise på carnet med vareprøver, yrkesutstyr og utstyr til messer/utstillinger uten å deponere for toll og avgifter.

ATA-carnet utstedes ved hver reise, eller for et antall reiser, for det utstyr og varer som du tar med deg. Carnetet skal følge varene hele tiden og fremvises og stemples ved hver grenseovergang.

Les mer om ATA-carnet her >

Prisliste handelskammertjenester

essCert

Mange importland krever at opplysningene i eksportdokumentene sertifiseres av et handelskammer (Chamber of Commerce) før de blir godkjent som fullverdige.

Kongsberg Næringsforum sertifiserer eksportdokumenter online gjennom essCert.

Det er både raskt og enkelt å sertifisere Certificate of Origin, fakturaer eller andre dokumenter gjennom EssDocs.
essCert login
Det er kun virksomheter registrert i Brønnøysund med organisasjonsnr som kan få sertifisert eksportdokumenter.
 
Vær oppmerksom på at opprinnelsesdokumentene også kan kreves stemplet av importlandets konsulat/ambassade.

Også andre dokumenter, som f.eks. agentavtaler, firmaattester og forskjellige former for erklæringer, kan kreves sertifisert av et handelskammer.

Prisliste handelskammertjenester

Kom i gang med essCert

For å få dine dokumenter sertifisert, må du opprette en brukerkonto hos essCert, som er systemet vi bruker for all sertifisering.
Å lage en brukerkonto hos essCert er både enkelt og gratis.

Prosessen er rask og enkel å bruke:

• Fyll ut en «Formal Undertaking»
• Send skjemaet til register@esscert.com
• Innen en arbeidsdag vil du få en e-post med innloggingsinformasjon
• Logg deg inn på essCert
• Fyll ut Certificate of Origin online, og send inn sammen med støttedokumenter som bekrefter opprinnelsen.
• Du får en e-post så snart dokumentet er sertifisert
• Hent det ut på din profil på essCert.
 
Om du trenger å få dokumentene stemplet og signert manuelt, kan du velge å få dokumentene skrevet ut hos oss. Du må fylle ut en «Formal Undertaking», og opprette en profil hos essCert. Fyll ut all informasjon, og velg «Print at the Chamber». Dokumentene vil da bli stemplet og signert manuelt, sendt deg per post.

Enkelte land krever ytterligere sertifisering av importlandets ambassade / konsulat. Vi anbefaler våre kunder å høre med importøren om hvor mange opprinnelsesbevis som kreves sertifisert og hvem som må sertifisere bevisene, siden hvert importland har sine egne bestemmelser.

Nærmere opplysninger om sertifiseringsbestemmelser i det enkelte land finner du hos Innovasjon Norge.