Home print

Vikens budsjettforslag: for lite fokus på næringsliv og utvikling!

Fylkesrådet la fram budsjettforslaget for 2021 29. oktober. Foto: Jan Ivar Bøe

Næringslivet vest for Oslo ga innspill til Vikens budsjettforslag: for lite fokus på næringsliv og utvikling!

Den nye store regionen Viken har lagt frem sist andre forslag til budsjett, med overskriften : Styrer trygt i utrygge tider. I budsjettforslaget for 2021 prioriteres investeringer i skolebygg og samferdsel, gratis skolemat og tiltak for et grønnere Viken, forteller fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).

Næringsforum Oslofjord Vest (NOV) er en sammenslutning av næringsforeningene som holder til vest for Oslo, og innbefatter Ringerike, Kongsberg, Modum, Drammensregionen (Øvre og nedre Eiker, Lier og Sande) samt Asker og Bærum. NOV jobber for å styrke og videreutvikle næringslivet i regionen, og være en tydelig stemme inn i aktuelle saker som er av betydning for våre medlemmer.

Mye bra, men noe vesentlig mangler

Det var med spenning og forhåpning vi leste Vikens forslag til budsjett. I det fremlagte forslaget er det mye bra. Satsning på utdanning, lærlinger og å forhindre utenforskap er gode fokusområder. Kontinuerlig forbedring av samferdselstilbudet med både drift og investeringer er også gode ord å lese for næringslivets representanter. Likevel mener vi i NOV der er for lite tiltak for å bistå et næringsliv i krise.

Vi må skape arbeidsplassene som dagens skoleelever, studenter og lærlinger kan føle seg trygge i. Det hjelper ikke med stor økning i elevplasser og studietilbud om det ikke finnes jobber å utøve yrkene i.

Les hele vårt innspill til Viken her >