Uka oppsummert

20.10.2023
Ukas høydepunkt var lunsjbesøket av kommunens nyslåtte ordfører og varaordfører, tett etterfulgt av en svært vellykket yrkesmesse!

DNH styresamling

Kongsberg Næringsforum er en av 13 Handelskammere i Norge.  Å ha status som handelskammer betyr at  vi kan utstede og godkjenne diverse dokumenter som eksport- og opprinnelsesbrev.  Vi utsteder også ATA-carnet, som er et internasjonalt tolldokument som gir moms- og tollfrihet for vareprøver og yrkesutstyr ved midlertidig innførsel til andre land.

Den nasjonale overbyggingen for alle handelskammer i Norge har et styre hvor Kongsberg ved Wivi-Ann er representert. Mandag denne uken var det styresamling i Bergen, men Wivi-Ann var med på teams da døgnets timer ikke helt har strukket til for å få unna arbeidsoppgaver.  Så da fikk turen til Bergen heller bli digital denne gangen.
 

Jakten på nye kollegaer fortsetter

Det er utrolig gøy med så mange søkere til de utlyste stillingene, men det tar jammen tid å og vurdere plukke ut til intervju alle de spennende og kompetente menneskene som har søkt.  Tirsdag og onsdag denne uken fortsatte vi jakten på våre to nye kollegaer. Vi har sett på videsnutter, gjennomført mange intervjuer og sjekket referanser.  Kanskje blir det en intervjurunde til før vi lander.  Spennende dager for både søkerne, og oss her på kontoret.
 

En arena for gründere

Akari, DNB, Exacta, Devion, Buskerud Næringshage og KNF har gått sammen og invitert til en rekke gründerkvelder. Tirsdag gikk den 2. utgaven av stabelen på Privat bar.  25 personer hadde  møtt opp for å få inspirasjon, kunnskap og ikke minst skape seg et nettverk. Sammen med andre fikk man snakket om hvordan det kan være å starte opp en bedrift selv.

Denne gangen var det Exacta som gav råd og tips om selskapsform, og AS eller enkeltpersonforetak var hovedtema. Deretter fikk vi høre Yngve Martinsen fortelle om sin grunderreise gjennom mange år, og mange ulike selskap.  Neste gründerkveld er 30. januar, så følg med og meld deg på!
 

Drammen - den nye teknologihovedstaden?

Onsdag ettermiddag tok Sverre og Wivi-Ann turen til Drammen for å delta på Drammen Tech.   Her handlet det mye om  KI/AI, og hvordan kan vi nyttiggjøre oss denne teknologien?  Hva er muligheter og utfordringer, og hva betyr det for de etiske vurderingene vi bør gjøre?
 
Siste del av samlingen ble viet spørsmålet "Drammen som tech-knutepunkt?", og var en panelsamtale mellom bla. Anders N. Dahlgren (adm. dir. i HTS Dynamics), Egil André Jacobsen (leder av Drammenskontoret til Sopra Steria), Espen Sandli (ansv. redaktør i Drammens Tidende) og Siri Sortland (SVP i Kongsberg Maritime).
 
For oss som er fra Kongsberg så ble det en mulighet til å høre hvordan Drammen ser på seg selv som teknologiby, og hvilke muligheter de ser for seg fremover. Drammen ønsker helt klart å ha en tettere dialog med oss i Kongsberg om både kunnskapsdeling, rekruttering og B2B.  I etterkant har vi tatt en prat med Drammen Works, som var arrangør, for å se på hva vi kan gjøre for å skape flere slike møteplasser på tvers av kommunegrensene og lokale bedrifter. 
 

Stas med besøk

Torsdag hadde vi storfint besøk.  Da tok Kongsbergs nyslåtte ordfører og varaordfører seg tiden til å spise lunsj og bli bedre kjent med oss!  Det var også satt av god tid til et møte der vi fikk presentert KNF og hva vi driver med, og politikerne fortalte om hva som er viktig for dem.  Dette hyggelige besøket kan du lese mer om her >
 

Vel gjennomført Yrkesmesse

Samtidig som vi koste oss med lunsjbesøket, sto Irene på for å avvikle Yrkesmessa.  Et kjempearrangement som engasjerer over 1000 elever, over 100 representanter fra næringslivet og Kongsberg kommune.  I år, som alle tidligere år, var messa en suksess!  Du kan lese mer om den her >
 

Inspirert av Nansen

Fredag morgen var Wivi-Ann og Berit på plass på Magazinet når det var duket for årets siste Waterhole.  Sammen med over 60 andre fremmøtte, fikk de høre Heidi Mindes inspirerende foredrag om ledelse, basert på Fridtjof Nansens prinsipper og leveregler.  Til tross for at det er langt over 100 år siden Nansens bragder, er det forbausende mange av hans tanker som er høyst aktuelle i dag.
 

Denne helgen feires Pride

I helgen arrangeres det flere ulike arrangementer i Pride-regi.  KNF skal ikke bidra med så mye her, men når vi fikk forespørsel om det var mulig å låne møterom og litt småtteri, var vi ikke sene om å svare ja. Så fredag ettermiddag er møterommene våre fylt av folk som deltar på workshop i regi av «skeiv ungdom».  Vi ønsker lykke til med både workshop, parade og alle andre arrangementer.
Uka oppsummert
På Gründerkvelden fikk tilhørerne servert tips og råd fra de som har gått gründerveien før dem. 
Drammen Tech
Drammen har ambisjoner om å bli teknologihovedstaden.
Waterhole
Heidi Minde inspirerte ledere fra et Nansen-perspektiv under årets siste Waterhole.