Vel gjennomført Yrkesmesse

20.10.2023
I overkant av 1000 elever dukket opp til årets yrkesmesse som ble arrangert i Idretts- og svømmehallen torsdag 19. oktober.  Alt fra 10. trinn på ungdomsskolene til elever fra videregående skole, Norsksenteret og Flyktningmottaket på Raumyr bidro til at det ble stort trykk i hallen gjennom hele dagen.

Stort trykk i hallen

Rundt 45 bedrifter stilte på stand for å «selge» yrket sitt; - Hva inneholder yrket de representerer – hva er jobben? - Hvilken utdannelse og karrierevei kan en velge for å komme dit?

Målet med Yrkesmessa er nemlig å gjøre ungdommen kjent med næringslivet i regionen, og de mulighetene som vil være for å få en fremtidig arbeidsplass her.  Yrkesmessa skal også vise hva som finnes av fag/yrker,  og mulighetene som finnes både innen privat og offentlig sektor i Kongsberg og omegn.  

Rådgiverne på skolene har gjort en stor, god og viktig jobb i forkant av messa.  De har lagt ned betydelig innsats for å forberede elevene på hva som ventet dem, og hvordan de skulle få mest mulig ut av besøket på yrkesmessa.  Vi oppfordret dessuten elevene (og deres foreldre) til å tenke utradisjonelt – det finnes utrolig mange veier til målet. Men viktigst av alt - dette er ene og alene elevens eget valg!
 

Årets stand imponerte

Tradisjonen tro kåret vi årets stand, og i år gikk den til AG, PK, Byggspiten, Blix bygg, Stilbygg, Byggmakker, Gard Spiten, Norgeshus, Skanska og Mesterbygg Numedal for sin felles stand. Standen vant fordi de fikk frem faget snekker / tømrer på en fremragende måte. De snekret og bygget deler av et bygg i løpet av dagen. De viste frem og brukte ny teknologi, og sist men ikke minst viste de faget gjennom et fantastisk samarbeid på tvers av bedrifter!
 

Et kjempestort samarbeidsprosjekt

Yrkesmessa er et prosjekt i Kongsbergskolen, hvor flere aktører bidrar.  Rådgiverne på ungdomsskoler og videregående skole forbereder, og inviterer med seg elevene.  Ungdommer fra K-Tech rigger hallen opp og ned og Asvo sørger for at utstillerne og de besøkende får kjøpt seg litt mat og drikke.  Kongsberg Idretts- og svømmehall stiller hallen til disposisjon, Videregående skole bidrar med bord og stoler og KNF organiserer og koordinerer det hele.  Til slutt er vi helt avhengige av utstillerne som byr på seg selv fra egen stand.  Takket være bidrag fra alle disse er det mulig å gjennomføre en vellykket yrkesmesse!
Vel gjennomført Yrkesmesse
Det var fullt trøkk hele dagen på årets yrkesmesse.
Årets stand
Vinnerne av årets stand bygde seg gjennom dagen.
Vinneren av årets stand
Vinnerne av årets stand var AG, PK, Byggspiten, Blix bygg, Stilbygg, Byggmakker, Gard Spiten, Norgeshus, Skanska og Mesterbygg Numedal for sin felles stand.
ASVO
ASVO sørget for mat og drikke til sulte messedeltagere.