"Bli kjent"-lunsj med vår nye ordfører og varaordfører

20.10.2023
Torsdag 19. oktober, dagen etter at Kongsbergs nye kommunestyre ble konstituert, var vi så heldige å få lunsjbesøk av ordfører Line Spiten, varaordfører Just Salvesen og Terje Jensen som er gruppeleder for Kongsberg Høyre.
Tradisjonen tro etter et hvert kommunevalg, hadde KNF invitert den nye ordføreren til lunsj.  På sin første dag i nye verv og jobber, prioriterte altså den nye politiske ledelsen i Kongsberg å komme for å bli bedre kjent med alle oss i KNF.  Det ser vi på som en stor anerkjennelse, og en fin fjær i hatten.  
 

En travel hverdag i vente

Oppgavene står i kø for Line og Just.  Å drive en kommune i disse dager er krevende, men av praten rundt lunsjbordet var det tydelig at begge er mer enn klare for å sette i gang.  Det er tydelig at den nye ordføreren er opptatt av byutvikling, og hun har allerede startet på den formidable jobben.  
 

KNF som meningsbærer

I møtet etter lunsjen fikk Wivi-Ann og Berit god anledning til å presentere KNF og vår rolle som meningsbærer for våre medlemmer.  Meningsbærerrollen er i flere medlemsundersøkelser vi har gjennomført, løftet frem som noe av det aller viktigste KNF jobber med.  I møtet fikk vi også høre om hvordan Line og Just ønsker dialog og samarbeid med oss og næringslivet, og ikke minst fikk vi konkretisert flere møtepunkter mellom politikerne og næringslivet.  Det første som skjer er «Pølser & politikk» som vi inviterer til allerede 16. november.  
 

Faste møtepunkter videreføres

Ordføreren ønsker å videreføre tradisjonen med at handel, reiselivet og industrien får faste møter med Formannskapet. Det er viktig for å kunne følge opp næringsstrategiene på en god måte, og danne felles forståelse for muligheter og utfordringer for de ulike bransjene og bedriftene.  Det kom også forslag om flere arrangementer kommunen og KNF kan samarbeide om, noe vi synes er svært spennende.
Hyggelig lunsj med Just Salvesen, Line Spiten og Terje Jensen.