Uka oppsummert

11.11.2022
Merge'n Mix, nyåpninger, Teknologidager og storfint besøk fra NHO.  Ingen tvil om at denne uka har vært innholdsrik!
På mandag var Tale på oppfølgingsmøte for Minglemølla! Det vanker planer om to arrangementer allerede før jul, og kanskje bytter Minglemølla til og med navn for å treffe flere. Dette gleder vi oss til å høre mer om neste uke.

B2B-messen Merge'n Mix var ukas største hendelse for vår del.  Tale bidro som «tidsskjemaansvarlig» og konferansier i godt samspill med Daniel. Om vi holdt tiden? Ingen tvil om det.  Du kan lese mer om arrangementet her >

Tirsdag var Wivi-Ann på besøk hos Utdanningsforbundets lokalavdeling i Kongsberg. En oppdatert status om Kongsbergskolens arrangementer og aktiviteter stod først på lista, og deretter ble diskusjonen dreid over til Kongsberg Agenda. Hvordan kan Utdanningsforbundet benytte denne mulighet som Agenda gir til å sette opp aktuelle debatter, dialoger eller møteplasser med temaer som de er opptatt av? Det blir spennende å se hva de lander på når Agendas program blir sluppet ut på våren!

På tampen av tirsdagen fartet Wivi-Ann videre til åpningen av kontoret til vårt nye medlem Formue. De har flyttet inn på Industritunet, og derfra skal de gi gode økonomiske og finansielle råd.  Du kan lese mer om dette her >

Tirsdag ettermiddag deltok også 25 ledere på årets siste Lederforum med overskriften  "Alle snakker om bærekraft, men hvordan lede selskapet og ansatte inn i det grønne skiftet?".  Fire ledere fra ulike selskaper delte sine erfaringer om hva bærekraft betyr for de, hva som var avgjørende for at de startet med bærekraftledelse, erfaringer på godt og vondt samt deres tre beste råd på veien. En ærlig samtale om bærekraft fra et ledelsesperspektiv. Heidi er ansvarlig for Lederforum, og har du spørsmål eller ønsker å bli med, så ta kontakt med henne.
 
Onsdag formiddag gikk del 2 av "Økonomi for ikke-økonomer" av stabelen, og neste kurs her hos oss blir "Sosiale Medier - Det beste innholdet er det du lager selv" allerede 23. november. 

Daniel og Tale avsluttet onsdagen sin med medlemsbesøk til to nyåpnede medlemsbutikker! - Dette er kanskje det hyggeligste og viktigste vi gjør, sier duoen som fikk overrekke blomster og lykkeønskninger på vegne av KNF.  Varme & Flis har åpnet dørene til nye lokaler på Bingeplass, og Sport 1 Kongsberg har utvidet til nye lokaler på Berjasenteret. Merk at Sport1 nå har TO utsalgssteder :)

Torsdag var NHOs Benedicte Røren og Wivi-Ann på besøk på rådhuset for å diskutere veien videre for vårt felles fokus på to tog i timen til Kongsberg.  Ordfører Kari Anne hadde invitert til lunsj og vi fikk også diskutert andre viktige saker for næringslivet her i tillegg til samferdsel og kollektivtransport.

På tampen av uka kom NHOs politiske avdeling på besøk til Kongsberg, og Wivi-Ann hadde satt opp et rikholdig program for delegasjonen.  Hvilke bedrifter de var innom og hva de snakket om kan du lese mer om i neste uke.

Hele året går det varer inn og ut av Norge, og da trenger man selvfølgelig tolldokumenter.  I mange tilfeller skal varene være midlertidig i utlandet, men likevel trenger man også da tolldokumenter. I disse tilfellene er ATA-carnet en mulighet. Dette er en forenklet ordning hvor man får alt man trenger i et dokument.

Som handelskammer står vi som garantist for varene i landet du besøker. Da varer går inn og ut hver dag hele året, betyr det at vi også jobber med dette kontinuerlig. Varene som går inn under ordningen er vareprøver, yrkesutstyr og utstyr til messer/utstillinger.

Spørsmål angående midlertidig utførsel står vi selvfølgelig klare til å besvare hver uke, hele året.
Uka oppsummert
Merge'n Mix-deltakerne var sporty og stilte opp på "lagbilde".
Lederforum
Lars Wettestad (IL Skrim), Arne Hagen (PK Gruppen), Kristina Hesjedal Schnell (Semcon) og Annette Bischoff (USN) delte sine erfaringer på Lederforum.
NHO Togmøte
Benedicte Røren fra NHO, ordfører Kari Anne Sand og Wivi-Ann fra KNF snakket om to tog i timen på torsdag.
NHO K-tech
NHOs politiske avdeling besøkte bl.a. K-Tech på sitt Kongsbergbesøk.
Hagearbeid
Tale, Heidi og Daniel fikk til og med tid til å ta unna litt hagearbeid før de tok helga :)