Uka oppsummert

22.03.2024
Innspurten før påske er unnagjort, og nå tar vi oss noen velfortjente dager for å lade batteriene.  Vi ønsker alle dere der ute en riktig god påske!
 

Vi trenger flere folk til å fylle jobbene

Mandag hadde Wivi-Ann besk av kommunedirektør Per  og kommunalsjef Håvard.  Tema i møtet var Kongsbergregionen og samarbeid på tvers av kommunegrenser.  Kongsberg har behov for arbeidskraft, og selv om vi primært ønsker at de som jobber her skal bo her, så  er det bedre at de bor i nabokommunene våre enn at de  ikke kommer hit for å jobbe i det hele tatt.
 

Tirsdagen startet vi sammen med Kongsbergskolen   

Omtrent hver sjette uke møtes en hel gjeng med dedikerte mennesker som jobber for forskjellige skoler og  utdanningsaktører, i næringslivet og i kommunen for å se på  hva vi sammen kan gjøre for å skape bedre overganger mellom de ulike delene av utdanningsløpet.  Tettere samarbeid mellom skoler/utdanning og arbeidslivet, og ikke minst hva kan vi bidra med for at elevene skal velge rett utdanning for å få drømmejobben sin, er noe Kongsbergskolen jobber mye med.  

Kongsbergskolen er ingen fysisk skole men et strukturert, langsiktig og helhetlig samarbeid for å bidra til et best mulig utdanningsløp i et livslangt perspektiv.  Denne gangen var det årsrapporten for 2023 om hva Kongsbergskolen har fått til, og hva skal bli enda bedre i 2024, som sto øverst på sakslista.  KNF sin rolle er å koordinere dette samarbeidet og følge opp satsningsområdene gjennom året, og det er Wivi-Ann og Linn som tar seg av dette.
 

Formannskapet engasjert i handelsstrategien

Onsdag morgen satte Tale, Anette og Wivi-Ann seg i bilen for å møte Formannskapet på Søstrene Storaas hotell.  Med seg i veska hadde de forslag til oppdaterte planer og tanker om fremtiden.  
 

Kongsberg har allerede, og vil de neste årene, få flere arrangementer av betydelig størrelse med stor innflytelse på byen

Derfor samlet vi oss fredag morgen på Hotell 1624 for litt faglig påfyll og informasjonsdeling rundt temaet arrangement.

Tale fra KNF ga deltagerne en gjennomgang av kommende arrangementer og dets betydning i 2024 i regi av Kongsberg næringsforum, Bjørn Tore Ødegården og Karoline Heggedal fra Kongsberg Kommune bød på gode tips og informasjon om kommunens retningslinjer, og Kari-Anne Sand fortalte om Landsskytterstevnet som kommer til byen i 2025! Du kan lese mer om alt dette her..

Etter et vellykket frokostmøte, tok Anette og Tale på seg løpeskoa, fylte godtekurven og spant rundt i byen med et enkelt budskap: GOD PÅSKE FRA KONGSBERG NÆRINGSFORUM!

Selv om de ikke rakk rundt til alle med påskegodtekurven sin, håper vi alle medlemmer får en strålende og inntektsbringende påske.
Uka oppsummert
Tale og Anette var på godterirunde :)
Frokostmøte
Vi avsluttet uka på Clarion Collection Hotell 1624 med frokostmøtet "Tips & triks til deg som er arrangør".