Uka oppsummert

01.03.2024
Nok en innholdsrik uke nærmer seg slutten.  Med Kongsbergmarken rett utenfor døra, har lokalene våre duftet av smultringer og honningkaker.  Og selvfølgelig ble det Bommen-pølser til lunsj!
Men vi har da gjort mere en å gasse oss i godsaker.  Hva vi har hengt fingrene i denne uka kan du lese om her, og i "På Agendaen denne uka".
 

Litt fra forrige uke

Vekst i Kongsberg har bygget opp en god struktur, og oppnådd mye de første 5 åra satsingen har vært operativ. Nå er på tide å revurdere strategien og prioriteringsområdene i forbindelse med at satsingen legges innunder driften til Kongsberg Næringsforum. Derfor var KNF og Kongsberg kommune samlet til en aldri så liten strategisamling i forrige uke.  Innbyggervekst vil være det viktigste fokuset i prosjektet fremover. Kommunikasjonsstrategien vil gå mer i retning av fortjent oppmerksomhet rundt opplevelser, dvs. mindre annonsering og mer produksjon av godt innhold i alle kanaler.

Forrige uke var det også Topplederforum igjen, denne gangen med en omvisning hos Siemens Energy før møtesakene ble diskutert. Kongsberg Agenda, våre felles utviklingsprosjekter og ikke minst utfordringer innen samferdsel og rekruttering var noe av det som ble tatt opp rundt bordet.
 

Vi har vært på Lampeland! 

Det skjer så vanvittig mye på egen tue for flere aktører i regionen. Derfor er det viktig å sjekke innom hverandre i ny og ne for å ta en fot i bakken. Hvor trykker skoen, hva kan vi samarbeide på og hvilke prosjekter er i sving? Derfor tok Wivi-Ann, Tale og Anette turen til Lampeland denne uka.  De reiste hjem med masse god input fra gjengen på bildet!
 

Besøk av "ny" fagforening

Fagforeningene Industri Energi og FLT (IE  & FLT) har slått seg sammen, og danner nå et nytt storforbund under LO-paraplyen. Denne uka hadde de tatt turen til Kongsberg for å bli bedre kjent med næringslivet og medlemmene sine her.  Besøk hos bedrifter i Teknologiparken, omvisning og informasjon om USN og Fagskolen på Krona, og ikke minst et liteinnblikk i hvordan vi jobber sammen som "Team Kongsberg".  Wivi-Ann ga en kort introduksjon til hva KNF er, og hvordan vi jobber sammen med medlemmene våre om aktuelle saker.  IE  & FLT  har også blitt med som partner på Kongsberg Agenda, så en liten prat om dette ble det også tid til før de hastet videre på sin tur i Kongsberg.
 

Konstruktivt møte med styret vårt

KNF  er heldig og har et  aktivt og engasjert styre.  Torsdag morgen var styret samlet igjen for å få informasjon om status her hos oss i administrasjonen. Årsresultat,  status Kongsberg Agenda,  og ikke minst planer fremover var noen av sakene på dagsorden. En litt uvanlig vri på møtet var presentasjon av alle ansatte i KNF, og en kort innføring i hva de enkelte jobber med.  Det ble en svært bra seanse, både for styret og oss som jobber her.
 

Handelsstrategien skal opp i Formannskapet

Uka ble avsluttet med et møte med ordføreren vår.  Wivi-Ann, Tale og Anette tok turen bort til rådhuset for å snakke om Handelsstrategien som skal opp i Formannskapet 20. mars. Med lave skuldre og stort engasjement ble det spilt inn både nye synspunkter og innfallsvinkler til den eksisterende strategien.  Vi kan konkludere med at dette var et forfriskende og godt møte - jammen er vi heldige som har en så påskrudd og positiv ordfører som har byutvikling på agendaen!
 

Statusrapport «Spis Ute-uka»

I skjønn forening med Kongsbergmarken og vinterferien har 11 av spisestedene i byen testet ut «Spis Ute-uka» denne uka. Og vi kan vel beskjedent melde at det hittil har vært en braksuksess for samtlige spisesteder som har deltatt!! Det er flere av restaurantene som tilbakemelder at de har hatt fullbooket restaurant fra kampanjen startet på mandag eller doblet antall gjester fra samme uke i fjor- og noen er allerede fullbooket ut lørdag. Flere av spisestedene ønsker nå å utvide 150,- tilbudet til søndag for at enda flere skal få benyttet muligheten til å dra ut og spise.
 
Gå inn på Spis Ute-uka⎮Facebook og hold deg oppdatert om utvidede tilbud, menyer og hvilke spisesteder som er med.  Husk å booke bord eller bestille take away i god tid!
Uka oppsummert
Uka ble avsluttet med et hyggelig og konstruktivt møte med ordføreren vår :)
Gavekortbestillinger
Gavekortbestillingene fortsetter å renne inn, og alle parter gleder seg!
Lampeland
Hyggelig og nyttig møte på Lampeland (f.v.) Astrid og Kari Tveiten som eier og driver Lampeland Hotell, Wivi-Ann Bamrud fra KNF, kommunedirektør i Flesberg Jon Gjæver Pedersen, markedskoordinator på Lampeland Hotell Marit Hefle og Anette fra KNF. Fotografen i front er Tale fra KNF :)
Styrepresentasjon
Styret fikk en presentasjon av oss som jobber i KNF, og litt informasjon om hva hver og én jobber med.  Vi snakket også om de ulike forumene våre, og hva vi arrangerer av andre konferansen og møteplasser.