Uka oppsummert

01.12.2023
Uka avsluttes med at vi går inn i julemåneden.  Det har vi markert her hos oss!

Fredag 24. november var det duket for selveste Black Friday

Dette har blitt en omstridt dag som veldig mange har en mening om- både positivt og negativt. I tillegg har mange i handelsnæringen etter hvert valgt å kjøre tilbud som strekker seg utover både uken og måneden, noe som naturlig nok er med på å vanne ut effekten av det denne fredagen er ment å ha.
 
Noen av butikkene i sentrum hadde likevel valgt å være tro mot den opprinnelige Black Friday, og Anette var selvfølgelig på plass i gata da dørene åpnet kl.07.00.
Intersport, Juniors, Norli Isachsen, Strikk & Tøy, Petronella og Name It stilte alle med fakler og vanvittige timestilbud for shoppeglade earlybirds. Sistevnte butikk kunne sjekke av en god dagsomsetning allerede før resten av byen hadde våknet til liv, og endte med fantastiske 50% i omsetningsøkning i forhold til året før!!
 
Det var også 13% økning i antall besøkende i området i morgentimene fra i år til ifjor, så kanskje vi får se enda flere opplyste butikkvinduer i sentrum neste år?
 

Den nye lederen på GKN Aerospace kom på besøk!

Tirsdag kunne vår nye ordfører Line Spiten, kommunedirektør Per Morstad og Wivi-Ann fra KNF ønske Nicola Armstrong velkommen til Kongsberg.  Nicola har akkurat startet i ny jobb som leder på GKN Aerospace, og var på en liten bli kjent-runde i følge med Willy Holdahl.  Nicola er oppriktig interessert i hvordan byen vår fungerer, hva som er muligheter og utfordringer.  Vi fortalte om hvordan industrien, næringslivet og kommunen jobber sammen for at Kongsberg skal være det beste stedet å drive bedrift, og ikke minst være et godt sted å bo for de ansatte.
 
Som mange av dere sikkert har lest i lokalavisa vår har hun flyttet til Kongsberg, men ukependler til Trollhättan hver uke. Før hun gikk ut av døra her hos oss fikk hun med seg et kart over Kongsberg der alle stier, nærmiljøer og steder hun bør besøke var  tegnet inn.  Så bli ikke overrasket om dere plutselig møter henne i  skogen, Langs elva eller på en restaurant i sentrum :)
 

Byliv har planene i orden :)

Onsdag morgen ble Bylivs-gjengen invitert inn til et arbeidsmøte for å lande alle felles tiltak for 2024. Etter endt møte sitter vi nå med et mer eller mindre komplett dokument som skal bidra til bedre samspill lokalt og ikke minst gi en helhetsopplevelse for de besøkende. Dette dokumentet vil bli sendt ut til alle medlemsbedriftene innen byliv før jul. 
 

Julelunsj med mening

Sverre og Anette var invitert til julelunsj i regi av Kirkens Bymisjon på onsdag.  Et bredt utvalg av bransjer hadde møtt opp for gode samtaler og det som viste seg å være en helt fantastisk julelunsj.  Vertskapet benyttet samtidig anledningen til å fortelle litt om den utrolig viktige jobben de gjør i hverdagen for alle som ikke har det så greit.

I år inviterer i tillegg Kirkens Bymisjon - i samarbeid med Kongsberg Gruppen og Clarion Collection Kongsberg (1624) - til gratis julefeiring med tilhørende middag på hotellet på selveste julaften.  TAKK for at dere gjør noe ekstra for de som gruer seg til jul!
 

Lokalt samarbeid på matfronten

Buskerud Næringshage la torsdag frem foreløpig rapport for prosjektet «Fra jord til bord» for styringsgruppen, der Irene er KNFs representant.  Denne skal etter planen legges frem for formannskapet 13. desember.  Kongsberg kommune har tidligere fått tildelt 200.000 kroner fra Viken fylkeskommune til "Fra jord til bord".  Prosjektet har til hensikt å tilrettelegge for bruk av flere lokale råvarer på serveringssteder i Kongsberg og redusere matsvinn.
 

Godteposepakkingen åpner offisielt KNF-jula

Torsdag kveld var det tid får årets morsomste teamarbeid - godteposepakking til julegrantenningen 1. søndag i advent.  Når vi får på oss stygge julegensere og setter på julemusikk i et rom stappfullt av godteri, da skjer det noe med stemningen, humøret og volumet på skravling og latter.  Du kan lese mer om adventstidas høydepunkt her..
 
Uka oppsummert
Nicola Armstrong (t.h.) er ny leder på GKN Aerospace i Kongsberg.
Julelunsj 1 bymisjonen
Sterke møter på julelunsjen hos Kirkens Bymisjon i Kongsberg.
Godteposepakking
Nå er jula i gang her på Kirketorget!