Uka oppsummert

21.10.2022
En travel uke med mye møteaktivitet for alle oss i KNF er snart over. Nå gleder vi oss til neste uke med vår aller første storsamling for Bylivet!

KNF, Vekst i Kongsberg og Kongsberg Kommune (Team Kongsberg) har inngått samarbeid med Osloregionen med fokus på å gjøre oss mer synlige og attraktive internasjonalt.  Det er en forutsetning for bl.a. å tiltrekke oss investeringer, kompetanse og besøkende.  Osloregionen har jobbet med dette i 15 år allerede, så her er det mye erfaring å dra nytte av for Kongsberg.  Fredag 14. oktober var Heidi og Sverre på samling i Oslo med mange ulike aktører i regionen som en start på dette samarbeidet.  27. oktober kommer Osloregionen til Kongsberg på frokostmøte for å snakke om nettopp dette.

Tale og Daniel var tilstede på åpningen av den nye indiske restauranten i byen forrige fredag. Sammen med flere prominente gjester fikk de testet det nyeste tilskuddet på restaurantfronten i byen.  Svært fornøyde kunne de konstatere for oss andre at både mat og drikke satt som det skulle.

Mandag var det en lang møtedag for oss i KNF.  Det gikk slag i slag med planlegging av neste års Kongsberg Agenda som du kan lese mer om her, vi startet jobben med KNF-budsjettet for 2023 og vi til slutt hadde vi vårt faste ukentlige driftsmøte.  På sistnevnte ble det blant annet besluttet at vi sender våre skarpeste hoder for å forsvare vår ære på Tørnquiz 3. november.

Høsten er  tid for budsjett og planlegging av neste års oppgaver og hendelser.  Som en følge av Kongsberg Agenda har vi i KNF  gått gjennom alle våre oppgaver og budsjettposter for å se hvordan vi best kan gjøre alt vi har lyst til, samtidig som vi bygger opp et fantastisk arrangement som Agenda er.  Mulige inntektskilder, harde prioriteringer, diskusjoner om hva som er viktig for medlemmene våre er viktige elementer som er med når vi legger frem forslag til neste års budsjett for styret vårt.

Tirsdag til uka er nesten 70 mennesker påmeldt til vår nye satsning på byliv.  I den forbindelse er det viktig at alt er klappet og klart med tanke på mat, lokaler, oppgaver og informasjonsflyt.  En tur innom Privat for å se at alt er i rute var et godt avbrekk fra tavla med alle målene for hva vi skal gjøre det kommende året!

Vekst i Kongsberg jobber i disse dager med handlingsplan og budsjett for 2023.  Det blir økt fokus på Bo, Jobbe, og Studere, samt at Kongsberg Agenda blir et viktig satsingsområde.

Onsdag ettermiddag var Tale og Wivi-Ann gjester hos Akari og Brave / Søstrene Storaas.  De hadde invitert kunder og samarbeidspartnere til en BOOST i hverdagen, en oppdatert versjon av rebusløp med innebygde oppgaver i Kongsberg Sentrum.  Nydelig mat, godt drikke og flotte «kollegaer» gjorde det hele til en utrolig artig opplevelse for oss som var med.  Takk for at vi fikk være med, dette må vi gjøre mere av!

I tillegg til våre medlemmer har vi mange samarbeidspartnere på ulike områder.  Denne uken har Wivi-Ann  bl.a. hatt møter med TEKNA, Jazzen, Idea og DNB.  Hva kan vi gjøre sammen?  Hvordan står det til hos de ulike bedriftene? Er Hvilke arrangement planlegges under Agenda osv.

En morsom og lærerik avslutning på en travel uke var Waterhole og Julien S. Bourrelle's fyrverkeri av et foredrag.  Hvordan nordmenn med vår kultur fremstår i møte med mennesker fra andre land og kulturer, og hvordan vi misforstår og feiltolker hverandre både i skrift, tale og kroppspråk ble illustrert så billedlig at vi vred oss i latter i salen.

Uka oppsummert
Akari, BRAVE og Søstrene Storaas inviterte onsdag til "Boost i hverdagen".  Kult og morsomt konsept!
Planlegging av storsamling
Tale, Irene og Wivi-Ann planlegger storsamling for Byliv neste tirsdag.
Waterhole
Julien S. Bourrelle viser at det ikke er så enkelt å få seg nye venner i Norge...