Uka oppsummert

30.09.2022
Lurer du på hva vi som jobber på Kirketorget 4 driver med om dagen? I "uka oppsummert" får du svar!
Forrige torsdag var Tale på USN for å oppfordre studentene til å ta del i mentorordningen til Universitetet i Sørøst Norge. Mandag denne uken kom tilbakemeldingen om at innsalget fungerte, og USN nå kan vise til fulle søkerlister og vel så det.  Mentorprogrammet knytter enkeltstudenter til personer fra næringslivet her på Kongsberg. - Vi ønsker at flest mulig studenter skal få en tidlig tilknytning til det lokale næringslivet og jeg ser derfor dette som en viktig inngangsport – både for studenten og for lokale aktører, sier Tale. I tillegg er opplegget en flott mulighet for studenten til å kartlegge hva de ønsker å satse på, eller ikke satse på  i sin karriere.

Mandag tok Irene og Tale turen til Oslo for den årlige konferansen Reise:liv 2022 i regi av Visit Norway. Dette var den første samlingen etter pandemien med temaet Restart og veien videre.  Det er alltid en vurdering om deltakelse på slike tilstelninger er verdt turen sett i jobbsammenheng. Vår konklusjon denne gangen? Så absolutt. Hvilken rolle spiller egentlig reiselivet i Norge? Har det noe hensikt å tilrettelegge for campingturisme i Kongsberg og er det noe poeng i å padle for en plass på den populære «bærekraftsbølgen»? Irene og Tale er i hvert fall soleklare i sin oppfatning etter en dag i Oslo. Du kan lese mer om hva de lærte her >

Sverre har vært på Social Media Days - en 2-dagers konferanse med over 3.400 deltagere på Colosseum kino. Her har han fått mye faglig input og inspirasjon til hvordan vi kan jobbe bedre med sosiale medier. Det dukker stadig opp nye kanaler og nye måter for å nå de yngre målgruppene, så det gjelder å holde seg oppdatert. - Sosiale medier har et stort potensiale for å bidra til arbeidet med å bygge merkevare og omdømme for Teknologibyen Kongsberg, forteller Sverre.

Onsdag denne uka var det styremøte i KNF. Vi har et aktivt og fremoverlent styre som tør å satse, ser fremover og ikke minst bidrar de til at vi som er ansatt her får spillerom til å gjøre en best mulig jobb for medlemmenes beste. Hovedsaken denne gangen var evaluering av Kongsberg Agenda, og beslutning om veien videre og KNFs rolle i prosjektet.  Gjennomføringen av det første Kongsberg Agenda ble en suksess, og KNF brukte mye ressurser i form av både penger og arbeidsinnsats. Tilbakemeldingene viser at dette er noe medlemmene ønsker at vi skal jobbe videre med, så styret besluttet at Kongsberg Agenda skal være en viktig del av vårt årshjul og innsatsområde også neste år.  Så nå er det bare for oss i KNF å brette opp ermene, fortsette planleggingen, kontakte aktuelle sponsorer og samarbeidspartene for å levere på ambisjonen om et enda større, bedre og synligere Agenda i 2023!!

Hvert år i uke 45 arrangeres Teknologidagene i regi av prosjektet Kongsbergskolen. Wivi-Ann deltar fra KNF som sekretariat og koordinator for Kongsbergskolen, og denne uka var hun fasilitator for nok et planleggingsmøte for å sikre at alle aktivitetene som skal fylle den innholdsrike uka er i rute. På årets lærerseminar blir det fokus på kildekritikk, etikk og moral i dagens digitale verden, konspirasjonsteorier mm. Alle lærere og andre som underviser nivå i skoler /utdanning er invitert til denne samlingen onsdag 9. november. Les mer her > 

Ellers jobber Daniel og Heidi blant annet med forberedelsene til årets Merge'n Mix som går av stabelen 8. november, og Berit jobber med kommunikasjonen med medlemmer, samarbeidspartnere og andre gjennom nettsider, sosiale medier og ikke minst nyhetsbrevet vårt.
Uka oppsummert
Denne uka var Sverre på Social Media Days i Oslo.