Uka oppsummert

23.09.2022
Fra demonstrasjon til innovasjon! Det har vært høy aktivitet og spennende møter for oss i KNF denne uka.
KNF var til stede da næringsforeninger fra hele Sør-Norge og en rekke bedriftsledere var samlet på Eidsvolls plass i forkant av Stortingets behandling av forslag til strømstøtte for næringslivet.  I tillegg til å følge apellene og politikernes tilsvar, fikk vi også anledning til å lufte våre bekymringer for Hadia Tajik på den etterfølgende lunsjen.

Forum for bygg, anlegg og eiendom møttes denne uken for første gang etter sommeren med flere saker på agendaen. Forumet har hatt rekruttering som et viktig punkt på agendaen lenge.  I høst ble det etablert en ny klasse på KVS i Saggrenda, og fokus nå er å sikre at elevene får tilgang på utplasseringsplasser og lærlingeplasser. Kongsberg Kommune har fast plass i forumet, og utfordret denne gangen næringen på hva de ønsker fra Kongsberg Kommune som plan og bygningsmyndighet. Med raushet og litt takhøyde ble dette et godt innspillsmøte.

I samarbeid med NHO Viken Oslo inviterte vi tirsdag ettermiddag næringsliv og lokalpolitikere til "Politisk Verksted". Regiondirektør for NHO Viken Oslo, Gjermund Løyning, startet verkstedet med å si at det er næringslivet som gir liv til by og bygd gjennom arbeidsplasser og skatteinntekter.  Således er bedriftene og lokalpolitikerne i et skjebnefellesskap, og har felles interesser i et variert og sunt næringsliv. Med litt frafall i rekkene ble det opprinnelige "speed date"-opplegget endret, og det ble i stedet en uformell prat med alle rundt samme bord. Les mer her >

Irene og hennes medarrangører møttes tirsdag for å evaluere Boligdagen 3. september. Utstillerne var godt fornøyde og publikum koste seg med gode tilbud og en rekke aktiviteter for hele familien. Datoen for 2023 er allerede klar, og satt til lørdag 16. september. Du kan melde deg på som utstiller allerede nå >

På onsdag var Tale med som veileder og jurymedlem på Innovasjonscampen til Kongsberg videregående skole! Elevene jobbet iherdig med kreative idéer til byjubileet i 2024. Det er viktig å vekke interessen for nytenking pg gründerskap i en tidlig alder!

Sverre og Håvard (Vekst i Kongsberg) deltok onsdag og torsdag på årets Oslo Business Forum sammen med vår nye samarbeidspartner Los&Co for å hente inspirasjon og kompetanse for gjennomføring av større arrangementer. En imponerende rigg og meget profesjonelt gjennomført!

Torsdag tok alle landets fylkesskolesjefer turen til Kongsberg. Kongsberg Videregående skole var vertskap, og på programmet stod bla. prosjektet Kongsbergskolen.  Hans Petter Blokkum, konsernsjef i KOG, er leder av styringsgruppa i Kongsbergskolen. Han fortalte om prosjektet som et strukturert og langsiktig samarbeid på tvers av utdanningsnivåer i samarbeid med næringslivet. KNF er koordinator og sekretariat for Kongsbergskolen og drifter den daglige gjennomføringen av de ulike delprosjektene. De besøkende fikk også informasjon og omvisning i både K- tech og KKY  (Kongsberg Kompetansesenter for Utdanning).

Fredag morgen møtte rundt 25 personer opp til frokostmøte med Vekst i Kongsberg. Sverre gikk gjennom resultatene for den første omdømmeundersøkelsen som er gjennomført mot innbyggerne i Kongsberg. Dette materialet skal brukes i kommunikasjonsarbeidet til Vekst i Kongsberg for å bygge omdømme og attraktivitet, og kan også brukes av alle andre som deltar aktivt i utvikling av Kongsberg. De to viktigste funnene er at friluftsliv scorere veldig høyt, mens byliv scorer lavt blant byens innbyggere.

Sammen med Osloregionen har Heidi denne uken vært i København for å høste erfaringer fra blant annet Dansk Industri, Universitetet i København og Copenhagen Capasity om hvordan de jobber med å tiltrekke og beholde internasjonal arbeidskraft. Neste uke deler vi resultatet av besøket.
Uka oppsummert
Wivi-ann Bamrud og Cecilie Brunsell fra Næringsforeningen i Drammensregionen fikk sagt i klartekst til stortingsrepresentant Hadia Tajik fra Arbeiderpartiet, at nåværende forslag til strømstøtte lagt i fra er tilstrekkelig.
Innovasjonscamp
Tale var jurymedlem på Ungt Entreprenørskaps Innovasjonscamp denne uken.
Politisk verksted
Fokus på dokumentasjon av deltagelse på Politisk Verksted.
OBF
Mye å lære på Oslo Business Forum - imponerende arrangement!