Uka oppsummert

24.03.2023
Ukas høydepunkt var utvilsomt besøket av den indiske ambassadøren til Norge og Storsamlingen for Byliv!
Mandag var det celebert besøk på Kirketorget.  Den indiske ambassadøren til Norge hadde invitert næringsliv og industri fra Kongsberg og Notodden til seminar om handelssamarbeid mellom de to landene.  Heidi har jobbet med forberedelsene i mange uker, for her ble ingenting overlatt til tilfeldighetene.  Kvelden ble avsluttet med god mat og hyggelig selskap på Nila Indian Rendezvous.  Du kan lese mer om besøket her.

Tirsdagens Storsamling for Byliv samlet nærmere 50 mennesker i Argus, som var pyntet til fest for anledningen. Det ble en god kombinasjon av mingling og informasjonsdeling, både fra KNF men også deltakerne i mellom. Det skjer utrolig mye i Kongsberg fremover.  EM i motorsag, Kongsberg Agenda, Kongsberg Jazzfestival, Tour of Scandinavia, sommersatsing i skisenteret og Landsskytterstevnet for å nevne noe.  Ikke minst forbereder vi oss til jubileet Kongsberg 400. Det vil komme mange tilreisende fra både inn- og utland, og vi må ALLE gjøre vårt ytterste for at de skal trives i byen vår!

Rjukan Videregående skole og Rjukan Næringsutvikling hadde onsdag tatt turen til Kongsberg for å høre om Kongsbergskolen. Vår måte å samarbeide mellom utdanningsaktørene og næringslivet hadde fattet interesse utenfor skolekretsen her, og de ville derfor høre om hvordan Kongsbergskolen ble til, målsettingen med den og ikke minst hvordan vi jobber i det daglige.  Wivi-Ann fortalte om det overordnede, organisering, deltakelse osv., mens Jørund Krosshus fra Kongsberg Videregående skole fortalte hvordan de som skole jobber med de ulike prosjektene og satsningsområdene i praksis.

Vekst i Kongsberg jobber videre med fokus på å skaffe Teknologibyen Kongsberg fortjent oppmerksomhet. Dette kombinert med betalt oppmerksomhet (annonsering) vil bidra til økt rekruttering til byen. Denne uken var det workshop med Sverre, Håvard Fossbakken og byrået Los&Co for konkretisere planene for 2023-25.

Vekst i Kongsberg setter også i gang nye undersøkelser mot nyinnflytta mennesker, studenter og de som beklageligvis velger å flytte fra byen. Flere av de store Kongsbergbedriftene melder om at det er et problem med yngre nyansatte som slutter og flytter etter relativt kort tid. Nå vil Vekst i Kongsberg finne ut av om dette har noe med Kongsberg som bosted å gjøre, og eventuelt hva som er årsakene.  Du kan lese mer om dette arbeidet her.
Uka oppsummert
Nærmere 50 mennesker var samlet til Storsamling på Argus.
Indiske ambassade
Stor stas når den indiske ambassadøren til Norge inviterte til seminar om næringssamarbeid mellom Norge og India.