Den Indiske ambassaden på besøk til Kongsberg

24.03.2023
Den Indiske Ambassaden, i samarbeid med Kongsberg Næringsforum, hadde mandag denne uken gleden av å huse i underkant av 40 gjester fra ulike bedrifter i Kongsberg og Notodden.
Målet for seminaret var å sette fokus på muligheter for næringssamarbeid mellom Norge og India.
 
Den Indiske Ambassadøren, Dr. B. Bala Bhaskar, er en av Indias toppdiplomater. Han har over 34 års karriere bak seg og har blant annet vært Minister in the Embassy of India i Washington D.C og Deputy Chief of Mission i Beijing.  Dr. Bhaskar hadde spesifikt ytret et ønske om å avholde et seminar sammen med industrien i Kongsberg. En klar bekreftelse på viktigheten til Kongsberg som industriby.
 

En betydningsfull global aktør

India er snart verdens mest folkerike land og har en svært ung befolkning. Store deler av befolkningen snakker engelsk og landet har posisjonert seg som sentrum for IT- og datateknologi. India er også verdens fjerde største økonomi i tillegg til å være et av de raskest voksende. Landet er i tillegg verdens største demokrati og har nå en helt annen geopolitisk posisjon enn for bare noen få år siden. 
 
Det faglige programmet ble avsluttet med en introduksjon av Kongsbergindustrien ved leder av Industrilederforum Willy Holdahl.
 

Kulturell overraskelse til ambassadøren

Håvard Fossbakken og Ragnhild Menes fra Kongsberg Jazzfestival rundet av dagen med dagens kulturelle overraskelse - annonseringen av Jazzfestivalens åpningskonsert: SHAKTI - en av jazzens supergrupper og pionerer innen world music-sjangeren - til stor glede for ambassadøren.

Seminaret ble avsluttet med en velsmakende og veldig hyggelig middag hos Nila Indian Rendezvous.
 
Dette har vært en nyttig og hyggelig erfaring for oss i Kongsberg Næringsforum, og frister utvilsomt til gjentagelse.
Den Indiske ambassaden på besøk til Kongsberg
Ordfører Kari Anne Sand representerte Kongsberg under besøket fra den indiske ambassaden.
Lagbilde
Den Indiske Ambassaden, i samarbeid med Kongsberg Næringsforum hadde mandag denne uken gleden av å huse i underkant av 40 gjester fra ulike bedrifter i Kongsberg og Notodden.