Uka oppsummert

27.01.2023
Nysgjerrig på hva vi driver med om dagen? I vår faste spalte "Uka oppsummert" prøver vi å gi dere et bilde av hverdagen for oss i Kongsberg Næringsforum.
Vi startet uka med et aldri så lite høydepunkt.  Hele Kongsbergs nettside, kongsberg.no, har nådd over 1.000 følgere på Instagram, til stor glede for vår Insta-dronning Tale og prosjektleder Sverre.

Det jobbes iherdig med planleggingen av Kongsberg Agenda.  Mandag kveld og onsdag ettermiddag holdt vi åpne informasjonsmøter for alle som er nysgjerrige på hva Agenda er, hva man kan få ut av arrangementet og hva man selv kan gjøre/bidra med under de fire dagene i juni.  Responsen har vært alldels strålene, og nærmere 80 mennesker har kommet for å høre på Wivi-Ann og Anne Cecilie.  Her kan du lese mer om hva som har vært på agendaen denne uka >

Onsdag hadde Tale og Irene møte med Kjerstin Johansen, senterleder på Stortorvet og Berja senter.  Tema for møtet var gjennomgang av årshjulet for 2023, kampanjer, handels- og reiselivsstrategiene og ikke minst Kongsberg Agenda. Vi i Kongsberg Næringsforum gleder oss til videre samarbeid med den nye senterlederen!

Vekst i Kongsberg har tilbakelagt et nytt kalenderår og har gjennomført mange kampanjer og andre kommunikasjonsuttak som bidrar til økt oppmerksomhet og synlighet for Teknologibyen Kongsberg. Torsdag ble det arrangert frokostmøte for å dykke ned i resultater og tall.

Torsdag var Heidi invitert til UN Global Compact sin 3-års feiring. Kongsberg Næringsforum har vært medlem i UN Global Compact siden 2021, og har hatt stor glede og nytte av samarbeidet. Oda Bjerkan brukte referansen til en trassig treåring som ennå ikke var blitt helt voksen, og kanskje er trassigheten viktig for å få stor nok fart i bærekraftsarbeidet. UN Global Compact retter arbeidet sitt spesielt mot små og mellomstore bedrifter.

Nicolay Astrup sitt budskap til "jubilanten" og gjestene var tydelig og klart; Norges rolle i det grønne skiftet handler om å bidra med teknologi, og for å sikre stor nok hastighet trenger vi gode rammevilkår for næringslivet – men ikke minst trenger vi tilgang på utenlandsk kapital.

Vi gjelder oss til videre samarbeid i årene som kommer og ønsker 3-åringen lykke til!
Uka oppsummert
Nå har vi rundet 1000 følger på Instagram for www.kongsberg.no :)  Fortsatt et lite stykke igjen til vi tar igjen antall følgere på Facebook'en...
Møte med ny senterleder
Tale og Irene møtte Kjerstin Johansen som er den nye lederen for Stortorvet og Berja Senter.
Felles infomøte
Wivi-Ann og Anne Cecilie har holdt to informasjonsmøter denne uka, og det er planlagt enda et i neste uke.
Felles infomøte 2
Fullt hus på informasjonsmøtet onsdag ettermiddag!
UNGC
Oda Bjerkan, UN Global Compact