Uka oppsummert

09.09.2022
I «Uka oppsummert» vil vi sørge for at dere får litt mere kunnskap om hva vi i KNF sysler med gjennom året. Her finner du første utgave av vår nye faste spalte.

Hvordan kan vi tiltrekke oss de unge?

Sist fredag inviterte vi til høstens første Waterhole. Temaet var hva Kongsbergbedriftene må tilby for å tiltrekke seg unge talenter, og hva de unges forventninger er til sin fremtidige arbeidsgiver.  Kongsbergindustrien har de neste årene et stort behov for å tiltrekke seg kompetanse, og unge er derfor en viktig ressurs.  Carlo Duraturo fra Universum, som gjennomfører årlige undersøkelser for å se på hva unge vurderer som attraktive fremtidige arbeidsgivere, ga oss et innblikk i resultatene fra årets undersøkelse. Han ledet deretter en samtale med et knippe unge talenter fra USN og Kongsbergindustrien. Dialogen med de unge talentene ga oss en reminder på at ulike generasjoner tenker forskjellig, og at slike møter er viktig for å sikre at vi gjør de riktige tingene.
 

Boligdag i sentrum - endelig!

Lørdag 3. september kunne vi, med Irene i spissen, endelig arrangere Boligdag igjen etter to år med Corona. I gågata og Magasinparken fikk besøkende møte et mangfold av utstillere, og det var flere kjempegøye aktiviteter for både barn og voksne.  Dessverre kræsjet arrangementet med en stor fotballturning i regi av Skrim IL.  Det skjer stadig vekk i byen vår at forskjellige arrangører ikke helt klarer å koordinere seg, men vi lærer hele tiden og nå har vi tatt grep for å bli bedre.  Det kan du lese mer om i denne saken om nysatsing på byliv!
 

Smått og stort gjennom uka

Uka vår starter alltid med driftsmøte.  Her tar vi opp stort og smått, informerer hverandre om prosjekter og saker vi jobber med, og vi planlegger ukene fremover. Engasjementet og temperaturen rundt bordet og er som regel upåklagelig, noe som fører til at sjefen fra tid til annen blir litt ekstra rød i kinna :)

Wivi-Ann koordinerer samarbeidsutvalget for Kongsbergskolen.  På tirsdag morgen møttes utvalget på Kirketorget 4 for gjennomgang av de ulike prosjektene i Kongsbergskolen. På agendaen sto også planlegging av Teknologidagene, og utvalget så på nye prosjekter for å bedre målsettingen om at flere elever velger rett utdanning!

Sverre og Tale møtte USN og Fagskolen til workshop om attraktiviteten til Kongsberg som studiested.  Dette var et møte i regi av "Vekst i Kongsberg", som fremover skal rette oppmerksomheten mot studenter enn tidligere.

På tampen av dagen satte Tale, Irene og Wivi-Ann seg ned med jubileums-prosjektleder Laura fra Kongsberg kommune! Byens 400-års jubileum nærmer seg, og vi har begynt å stokke beina for å bruke ressursene riktig. Første sak som skal følges opp er jul, og hvordan Kongsberg skal hente frem den gode julestemningen nå i 2022, som bygges videre frem mot jubileumsåret 2024.
 

Gøyal og nyttig seanse om Kongsberg Agenda

Siden vi startet opp etter sommerferien har evalueringsprosessen etter Kongsberg Agenda fått mye oppmerksomhet. Vi har snakket mye med sponsorer, utstillere, deltagere og andre som var engasjert i Agenda, og nå på torsdag var det oss på huset i KNF som skulle ta en grundig gjennomgang.  Vi var så heldige at GKN Aerospace spanderte en tre timers workshop med Frank fra Pivotic, og vi hadde en konstruktiv og morsom seanse der mye ble diskutert og evaluert (men utrolig hvor mye man glemmer i løpet av to korte sommermåneder).
 

Og sånn går nå dagene..

Men vi løper ikke bare fra møte til møte.  Det er nok av andre oppgaver som skal gjøres også.  Noen turister har vært innom, vi har solgt gavekort og utstedt ATA-carneter og sertifiseringer.  Rapportskriving er en nødvendig, men ikke fullt så morsom, del av hverdagen som må gjøres unna med mer eller mindre jevne mellomrom.  Nettsider skal holdes oppdatert, nyhetsbrev skal skrives og regnskap og økonomi skal holdes styr på. 

Vi har ofte besøk av ulike personer som vil diskutere ulike prosjekter og samarbeid.  Denne uka kom Per Olve Tobiassen innom. Han er kompetansemegler i Viken fylkeskommune, og en vi har jevnlig kontakt med for å holde oss oppdatert på hvilke virkemidler som er tilgjengelige for medlemmene våre.

I skrivende stund er det fredag formiddag, og helga venter rett rundt hjørnet.  Det gir en pust i bakken før vi sparker en ny uke i gang med stormøte om nye kommunikasjonskonsepter og økt satsing på rekruttering og tilflytting i "Vekst i Kongsberg"-prosjektet.  Mer om dette kommer i nyhetsbrevet neste uke.

Riktig god helg!
Uka oppsummert
Carlo Duratoro (nederst til venstre) og ung-panelet under Waterhole forrige fredag.
Boligdagen
På Boligdagen kunne man i tillegg til en rekke utstiller, finne en rekke aktiviteter for store og små i sentrum av Kongsberg.
WA, Heidi og Per Olve
Vi har stadig hyggelige folk på besøk. Denne uka fikk Wivi-Ann og Heidi en god prat med Per Olve fra Viken fylkeskommune.
USN og Fagskolen
Workshop med USN og Fagskolen. Fra v.: Elisabeth Syverud (USN), Sverre Engelstad (KNF), Håvard Fossbakken (Kongsberg kommune), Truls Klippen (USN), Andreas Muri (Fagskolen i Viken), Per Anton Hansen (Fagskolen i Viken), Simon Hogstad (Studentsamskipsnaden) og Tale Steiner (KNF).
Rapportskriving
Rapportskriving - ikke så gøy, men det må gjøres...