Byliv - en felles satsing!

08.09.2022
I slutten av august kunne Irene og Tale i KNF endelig presentere en ny arbeidsform og satsing som skal skyte fart i arbeidet med å innfri reiselivsstrategien og handelsstrategien.
Frem til i dag er det jobbet i tre ulike medlemsforumer: Forum for opplevelser, forum for handel og forum for serveringssteder. Nå samler vi kreftene om en felles satsing på samlebegrepet Byliv i Kongsberg!

Bakgrunnen er at både strategienes målsettinger og næringene selv viser et tydelig behov for å tenke helhet. Vi jobber dobbelt, noen ganger trippelt og av og til mot hverandre.

Praktisk sett går vi fra tre styringsgrupper og tre forumer, til én felles styringsgruppe og flere konkrete workshops/ arbeidsgrupper – på tvers av bransjene.  

Målet med endringen er å gå fra papir og prat til faktisk gjennomføring og håndfast måloppnåelse. Og ikke minst, senke terskelen for å spille hverandre gode.

«Vi mener en enhetlig arbeidsform på tvers av bransje vil tette fallgruver og øke sannsynligheten for felles nytte».
 

Mer rett på sak

Arbeidsgruppene som blir satt, vil ha ansvar for et konkret delmål fra strategiene og blir fulgt opp tett av oss i Kongsberg næringsforum v/ Irene og Tale. Er delmålet nådd, får gruppen et nytt. Enkelt og lite fjongt.

Vi håper det oppleves motiverende å kunne konkret sjekke gjøremål av lista.  
Det hele toppes med to storsamlinger i året kun for våre medlemmer innen de nevnte fora. Her skal vi alle på sikt dele status på vårt workshop- arbeid med resten av næringen, vi skal heie hverandre frem, bli kjent og vi skal sette standarden og stemningen for kommende halvår.  

Vi gleder oss stort over å allerede kunne si:  

Hold av kvelden tirsdag 25. Oktober. Og du, her er både daglig leder, heltids - og deltidsansatte fra våre medlemsbedrifter ønsket med! 
 

Gårdeierne inn i varmen

Sammen er vi sterke, og dette inkluderer selvfølgelig byens gårdeiere. Nytt av året er at også disse får en vel unt plass rundt bordet. Med andre ord blir vi ikke 3 i ett, men fire i ett. Ett felles byliv som nå skal vise til handling foran ord.     
 

Når et NM går under radaren

Lørdag 13. august ble et trigger-eksempel for den nye arbeidsformen Byliv. For selv om Kongsberg til tider kan oppleves som et sted med lite trøkk, er sannheten at det skjer enormt mye – under fellesradaren.  

Etter et solid stykke detektivarbeid, kunne vi lørdag 13. omsider fronte tre store arrangementer på en og samme dag her i teknologibyen Kongsberg:
 
  • Kongsberg Runmore -Maraton og halvmaraton
  • Kongsbergknekken veteranbillløp
  • Norgesmesterskap i Wakeboard  

Felles for disse var at alt foregikk samme dag, omtrent i samme tidsrom, med arrangører som i liten eller ingen grad kommuniserte seg imellom – og ikke minst, med et sentrum som sto uvitende. Her gjemmer det seg mye gull for utviklingen av Kongsberg by.
 

Bygge hverandre gode

Som et resultat av arbeidsformen håper vi å se en restaurantnæring som står klare med Afterrun for de løpeglade og hoteller som har weekendpakker for tilreisende veteranbil-entusiaster. Vi vil se byen og besøkende omringe Lågen når ungdommen inntar bykjernen i en gjev konkurranse og vi vil se en enhetlig handelsnæring som fronter løpeskoene og sportstapen i butikkvinduene. 
Byliv - en felles satsing!
Irene Hagen og Tale Steiner i Kongsberg Næringsforum
(Foto: Silje Holter)