Storsamlingen ble en suksess

28.10.2022
Tirsdag 25. november kunne vi ønske hjertelig velkommen til vår aller første storsamling for Byliv!  Over 70 medlemmer fra butikkene i og utenfor sentrum, lokale banker, gårdeiere, opplevelsesnæringen og overnattingsbedriftene i byen hadde funnet veien til Privat bar denne fine høstkvelden.
Heidi og Berit tok imot gjestene i døra, og sørget for at alle fikk velkomstdrink og ble geleidet videre til serveringen. I bakgården ventet en nydelig tapas og åtte store bord der alle gjestene fant seg en plass. God stemning og høy summing fylte lokalet fra første stund, og det lot til at alle koste seg med både maten og det gode selskapet.

Men, skulle vi komme gjennom programmet denne kvelden, måtte vi sette i gang.  Tale var kveldens møteleder, og med god hjelp fra Daniel og Wivi-Ann ble det en trygg arena for å dyrke samspill og samarbeid.

Første punkt på agendaen var introduksjon om KNFs satsing på byliv. Vi vil samle handel, opplevelser, servering, overnatting og gårdeiere under èn og samme paraply for å skape mer samspill på tvers av næringene og fjerne fallgruver. Vi etablerer tverrfaglige arbeidsgrupper og jobber systematisk med reiselivs- og handelsstrategien. Se tidligere sak om det nye konseptet her >

Vi var også så heldige å ha besøk av Los & Co., som sammen med Sverre og «Vekst i Kongsberg» skal jobbe med å gjøre byen vår viden kjent ved hjelp av noen spektakulære virkemidler. Noen av dere fikk kanskje med dere lasershowet i fossen, Hyttegata og i Skrimskogen onsdag kveld?
 

Bynytt-stafetten!

Aldri før har det blitt delt så mye info til så mange på så kort tid i Kongsberg. Engasjementet i salen var upåklagelig, og det vokste seg etter hvert en god kø med folk som hadde nyheter og nyttig informasjon på hjertet.

Vi fylte i fellesskap på årshjulet, og fikk lagt myten om at det ikke skjer noe i Kongsberg død.  Det skjer mye! Vi må bare bli så mye flinkere til å fortelle hverandre om det. Videre presenterte vi en tanke om å satse på fire felles sesongkampanjer for byen vår.
 

Beste stand-up ever

Bylivsdebatten var et konsept som virkelig slo an. Vi diskuterte omstridte temaer i trygge rammer, under forutsetninger som gjorde at vi unngikk personangrep og ubehagelige situasjoner hvor enkeltpersoner måtte stå frem. 

Med påstander som «Parkeringen i denne byen er helt elendig», «Alle gatebutikker MÅ ha felles åpningstider» og «Skjenking til klokken 3 i helgene», skulle de forskjellige bordene finne mer eller mindre gode argumenter etter at de hadde fått beskjed om hvorvidt til var for eller imot påstandene.  De påfølgende «debattene» på scenen var mildt sagt lattervekkende.

Et viktig punkt i både handels- og reiselivsstrategien er kompetanseheving.  Vi gjorde derfor en kjapp spørreundersøkelse blant de fremmøtte, og fikk 41 gode svar på hva man ønsker av kurs og kompetanseheving.  Alt fra smørekurs og sosiale medier til dekoreringskurs for butikkfasader er behørig notert.  Disse svarene skal tas med inn i en arbeidsgruppe som videre utarbeider kursplan sammen med KNF.

Denne arbeidsgruppen vil være en av totalt fem grupper det neste halvåret.  For oss er det en ny arbeidsform som skal sikre måloppnåelse gjennom mer konkret jobbing i et svært begrenset omfang og tidsrom.

Mandag 31. oktober sendes det ut en oversikt over de ulike arbeidsgruppene, hva de innebærer og krever, samt hvordan du kan melde deg på. Gruppene vil ha et begrenset antall plasser utfra omfanget på oppgaven.
 

Vi møtes igjen i mars

Onsdag morgen var det en svært fornøyd KNF-gjeng som møttes på kontoret.  Det har utelukkende kommet gode tilbakemeldinger fra deltakerne, og et sterkt ønske om gjentakelse.  I mars får de ønsket oppfylt, for da inviterer vi til ny storsamling.

Til slutt;  Tusen takk til Privat for maten, de fine rammene og det gode vertskapet!

 
Storsamlingen ble en suksess
Storsamling for Byliv ble en ubetinget suksess!
Debatten
Bylivsdebatten; Best stand-up ever..
Salen
Over 70 deltagere fant veien til storsamlingen på Privat