På Agendaen - uka oppsummert i KNF

31.05.2024
Når vi sender ut dette nyhetsbrevet er det bare 12 arbeidsdager igjen til Agenda-avspark!  225 programposter er registrert, og vi vet at flere er på vei inn.
Men oppi all Agenda-jobbingen er det også mye annet som skjer.  Turistsesongen er så smått i gang, og denne uka har vi hatt flere besøk av ferierende franskmenn og tyskere.  Vi har invitert til flere forum, og vi planlegger sommersesongen.
 

Vi nærmer oss en konklusjon i rekrutteringsprosessen 

Forrige uke var det full rulle med intervjuer av mange flotte kandidater til de to jobbene vi har lyst ut hos oss.  Nå er vi i innspurten, og neste uke blir det 2. gangs intervjuer med fire verdige finalister.  Vi gleder oss stort til å ønske våre nye kollegaer velkommen, og ikke minst til å få presentere dem for dere der ute :)
 

Møte med alle blålysetatene og flere til…

For å sikre at Agenda blir et best mulig sted å være er vi avhengig av godt tverrfaglig samarbeid og gode forberedelser.  Brann, politi, sykehus, eiendomsforetak og flere andre aktuelle etater stilte villig opp til planmøte når avdelingen for kultur og velferd i kommunen inviterte inn sist mandag.  Både Agenda og Jazzfestivalen presenterte sine planer for festivalene sine, og dialogen gikk rundt bordet om hvordan vi alle kan være et godt vertskap med fokus på sikkerhet og beredskap de to festivalukene i sommer.

Sikkerhet og beredskap var også tema da vi hadde invitert restauranter og gårdeiere til informasjonsmøte senere på dagen.  Hvem har ansvaret for hva?  Hvordan møter vi eventuelle utfordringer som dårlig vær, stappfulle lokaler, manglende lyd /teknikk osv.?  Er vi forberedt på å vise byen vår frem fra sin beste side og sørge for at folk har lyst til å komme tilbake igjen? Gode diskusjoner og nyttige tips ble delt over bordet, som gode kollegaer gjerne gjør for å løfte hverandre!
 

Forum for Byliv

Tirsdag morgen inviterte Tale og Anette til det siste Forumet for Byliv før sommeren.  Forumet kort oppsummert; Vi får en rå sommerkampanje, det er planlagt mye spennende på byutviklingsfronten, det er vedtatt nye retningslinjer for salg og skjenking, og i skrivende stund registrerer vi at det er 14 små arbeidsdager igjen til Norges viktigste teknologifestival går av stabelen, etterfulgt av Jazzen som tar over stafettpinnen i juli.  Til tross for kun et titalls deltakere, var nesten alle bransjer innen byliv representert rundt bordet - takk til alle som møtte opp!  Du kan lese mer om hva som skjedde på møtet her..
 

Agendas "KO"

Tirsdag var Irene og Wivi-Ann på befaring på SIBU-bygget i Stasjonsbakken, kjent for mange som gamle LP-bygget.  Som i fjor skal disse fine lokalene, som så og si ligger midt i smørøyet for festivalen, være vårt samlingssted under Agenda.  Her blir det morgenmøter, pauserom, muligheter for en matbit for alle som jobber på Agenda, i tillegg til at både sikkerhets- og kommunikasjonsteamet skal jobbe herfra.
 

Vi gratulerer SERVI med nytt og flott bygg

Onsdag var Wivi-Ann invitert til storlagen åpning av SERVI-Groups åpning av sitt splitter nye bygg på Toppen Næringspark.  SERVI har frem til nå levd en litt bortgjemt tilværelse på Arsenalet, og er i følge Laagendalsposten storfornøyde med å få en godt synlig plassering på Toppen.
 

Linns "lille diamant" has entered the building

Som noen av dere kanskje har fått med dere på Instagram, så har Linn denne uken vært i Oslo og hentet sin "lille diamant" - en liten svart boks som skal sørge for proffe podcasts under Kongsberg Agenda.  Vidunderet måtte selvsagt testes, så under tvang ble Sverre og Berit påsatt hver sin lille mikrofon før Linn satte i gang med et aldri så lite "på sparket"-opptak.  Det må nevnes at Linn har kjørt noen podcasts tidligere (mange husker sikkert "Takk for at du deler"), og har til sine to kollegaers store munterhet lagt seg til en egen radiostemme lett inspirert av gamle dagers Nattradioen...
 

Wivi-Ann på Business Arena 2024

Business Arena er en konferanse som samler by og land, offentlig og privat.  Her får kommuner som er opptatt av vekst vil vise fram relevante caser, og eiendomsutviklere får oversikt over investeringsmuligheter i hele landet.

Torsdag tok Wivi-Ann og ordfører Line turen til Oslo for å delta på programposten /HEI KOMMUNE - et utstillingsvindu for fremoverlente kommuner.  Her fikk utvalgte kommuner muligheten til å vise utviklere og investorer hva som finnes av spennende initiativer utenfor Oslogryta.  I tillegg til Kongsberg var det Bodø, Øygarden, Kongsvinger og Position Väst (et samarbeid mellom 14 svenske kommuner mellom Oslo og Göteborg) som fikk presentere seg.  Her kan du lese mer om hva Business Arena er..
 

Siste Kommunikasjonsforum før sommeren

Torsdag morgen var en rekke kommunikasjonsfolk samlet for å høre Njål Frilseth fra Kongsberg Gruppen fortelle om hvordan de har jobbet med "Step-Change - Omdømme og rekruttering i en ny tid".  Det var veldig interessant å høre om hvordan de har tenkt strategisk, hvordan de kontinuerlig har jobbet med forbedringer og justeringer og ikke minst hvordan Kongsberg Gruppen har gått fra å være helt stille i offentligheten til å ta en plass i rampelyset!
 

Travel fredag

I skrivende stund er Linn og Wivi-Ann på Industrilederforum.  Denne gangen holdes møtet hos Ulefos, hvor det blir omvisning før man benker seg rundt møtebordet.  Etter Industrilederforum er Wivi-Anns siste post på programmet denne uka et møte med styringsgruppa for Kongsberg Agenda, før hun og vi andre pakker sammen for helgen.
På Agendaen - uka oppsummert i KNF
Wivi-Ann og ordfører Line Spiten representerte Kongsberg på Business Arena 2024.
Business Arena
Kongsberg var én av de utvalgte kommunene som fikk presentere initiativ og muligheter på Business Arenda 2024 denne uken.
Kommunikasjonsforum
Njål Frilseth fra Kongsberg Gruppen besøkte Kommunikasjonsforum med spennende innlegg på torsdag.
Podcaststudio
Sverre og Linn tester Nomono Sound Capsule - Linns hemmelige våpen til Agenda podcasts.