Forum for Byliv i siste innspurt før sommersesongen

31.05.2024
Denne morgenen var det fire hovedtemaer på agendaen: Planstrategien, Kongsberg Agenda, status salg og skjenking og sommerkampanje.
Til tross for kun et titalls deltakere var nesten alle bransjer innen byliv representert rundt bordet- takk til alle som møtte opp!
 

Planstrategi og byutvikling

Kommuneplanlegger Vilde Selvig og Anne Kjersti Løvstad fra kommunen tok turen for å vise oss hvilke forslag de har satt inn i planstrategien, sett mot bylivsfronten.  De snakket blant annet kort om hva planstrategien er, om hvilke planer som påvirker bylivet, samt forslag til planer for de kommende årene. Planstrategien legges fram for formannskapet 12. juni og skal behandles i kommunestyret 21. august.
 
Planstrategien kan du lese mer om her..
 

Kongsberg Agenda 2024

Tale gikk igjennom hvordan byen vil se ut i uke 25, samt kart og konsepter.  Deretter viste Anette frem kart over gågata med oversikt over plassering til alle påmeldte handelsstands.

Nytt av året er Wolt som kommer til å stille med pick-up point i enden av gågata. De tilbyr henting av mat fra samarbeidsrestaurantene deres i byen.  Det betyr at alle som ønsker å enten ta med seg mat inn i Agendaparken, eller slå seg ned med en matbit et annet sted, vil ha et supert spise-alternativ dersom det er fullbooket på restaurantene i byen.  Wolt kommer til å ha bemannet stand hele onsdag og torsdag for spørsmål, og tilbyr samtidig gunstige rabatter.  Last ned appen hvis du ikke allerede har gjort det!

Lørdag 22. juni inviterer vi i KNF næringslivet til et lavterskel Agenda-vors i Agendaparken!  Vi har booket et område ved Parkscenen fra klokken 18.00, og håper at dere vil være med å feire med oss, før konserten på scenen begynner klokken 21.00.  Alle vi i KNF lover å være på plass, så les mer og meld dere på her!
 

Status salg og skjenking

Ut fra medlemsmøter og skriftlige tilbakemeldinger, presenterte vi i mars forslag til endringer i de lokale retningslinjene for salg og skjenking av alkoholholdig drikk - et reglement som til nå har stått uforandret siden 2008.  Kommunens retningslinjer er omfattende, det ble derfor valgt å sende høringsinnspill på følgende punkter på vegne av våre medlemmer:

Pkt. 10 g)  Nettbutikker og hjemkjøring av alkoholholdig drikk
Pkt. 12 d)  Lokaler og områder der det er forbudt å skjenke alkohol
Pkt. 12 g) Steder med tradisjon for skjenking
Pkt. 12 l)  Skjenketid for øl og vin
 
Nye retningslinjer ble vedtatt 15.mai 2024, de finner du her..
 

Sommerkampanje

Etter en del frem og tilbake og dyp graving i manges lommer, har vi klart å skrape sammen nok midler; Det er en sann glede å kunne meddele at det BLIR en sommerkampanje i år også!  Den dyktige gjengen i Travitude vil i år, som i fjor, produsere og publisere innholdet til våre Some kanaler. Det vil bli tatt nye bilder og nytt innhold, og kampanjen vil rulle og gå i hele sommer.

Sommerkampanjen i år vil derimot være vinklet litt annerledes;  I år ønsker vi å ta livet av myten om at «det skjer jo aldri noe i Kongsberg»- og det vil bli fokusert på å få frem de beste sidene ved Kongsberg som sommerdestinasjon.   Lokalbefolkningen skal få oppleve byen med nye øyne gjennom sommerkampanjen - og kanskje blir vi så fristet at vi velger å legge ferien vår til egen by!
 

Forumet kort oppsummert

Vi får en rå sommerkampanje, det er planlagt mye spennende på byutviklingsfronten, det er vedtatt nye retningslinjer for salg og skjenking, og i skrivende stund registrerer vi at det er 14 små arbeidsdager igjen til Norges viktigste teknologifestival går av stabelen, etterfulgt av Jazzen som tar over stafettpinnen i juli.

Med det ønsker vi dere en riktig GOD SOMMER!!
Forum for Byliv i siste innspurt før sommersesongen
Selv om ikke så mange møtte opp til vårsesongens siste bylivsforum, så var bransjen bredt og godt representert.