På Agendaen - uka oppsummert i KNF

03.05.2024
Byens bursdagsfeiring var selvfølgelig det absolutte høydepunktet denne uka! Vi hadde panoramautsikt til et stappfullt Kirketorg fra kontoret.
Med både 1. mai og 400-årsjubileum sier det seg selv at uka har vært litt humpete sånn arbeidsmessig.  Men de få arbeidsdagene vi har hatt til rådighet, har vi brukt så godt vi bare kan.  Det virker som om klokka som tikker mot Agenda bare går fortere og fortere, samtidig som den vanlige KNF-hverdagen krever sitt.  Men nå ser vi et skikkelig lys i tunellen...
 

Vi leter nemlig etter to nye kollegaer

Nei, det er ingen som skal slutte!  Vi skal derimot utvide, og styrke både KNF og Agenda til å bli bedre enn noen sinne.  Wivi-Ann's og Linn's telefoner ringer ustanselig, og søknadene har allerede begynt å renne inn.  Vi er kjempespente på hvem som vil bli en del av teamet vårt etter sommeren :)  Kanskje det blir deg eller noen du kjenner?  Se stillingsannonsen her..
 

Politisk Agenda tar form

Tirsdag formiddag tok Irene og Berit turen over til Tråkka for å sondere terrenget for Politisk Agenda.  Med målebånd i veska, og en avtale med gårdeier Terje Hotvedt i kalenderen, var alt klart for å finjustere teltplassering og planlegging av servering.  Politisk Agenda har fått et kraftig løft fra i fjor, og vi gleder oss til å samle publikum til spennende debatter, innlegg og samtaler her.

Vi har fått inn nærmere 70 (!) søknader til sommerjobbene som aktivitetsledere og verter under Kongsberg Agenda.  Nå jobber Irene og de forskjellige konseptansvarlige seg gjennom søknadsbunken med mål om at alle i løpet av neste uke skal få svar på om de har fått jobb eller ikke.
 

Salg og skjenking av alkohol

Tirsdag ettermiddag var det duket for  møte i utvalg for helse og sosial (UHO), hvor Wivi-Ann var tilstede for å høre diskusjonen og få med seg vedtaket i saken om retningslinjer for salg og skjenking av alkohol.

KNF har på vegne av medlemmene gitt innspill til høringen, og det ble flere ganger i møtet henvist til momenter fra vårt høringssvar.  Etter flere gode debatter, og et gruppemøte, var det endelig tid for avstemming.  6 mot 5 stemmer gjorde at innstillingen fra UHO til kommunestyret bl.a. inneholder utvidelse av skjenketid fra kl 02 til kl 03, samt åpning for flere til å ha skjenking på offentlig torg og veier (som f.eks. i Fellesbrukskrysset).  Det er kommunestyret som fatter endelig vedtak i saken, og det blir derfor spennende å følge med på hva politikerne våre lander på spesielt når det gjelder de to nevnte sakene over.
 

Ukas - og vårens - høydepunkt

Kongeparet ankom byen i strålende sol, og med massevis av barn og folk som sto og vinket med flagg langs veien.  Første stopp var kirken der ordfører Line Spiten ønsket alle velkommen til bursdagsfeiring på en dag hvor Kongsberg viste seg fra sitt beste.  Her sto også sang av barna fra Sangskattekista, fremføring av Jazztrio og en dose kammermusikk på programet.

Ute var det stappfullt av folk når kongeparet tok den lille autonome bussen en kort tur langs Kirketorget før de satte seg på sitt eget podium foran scenen for å få med seg bursdagstalen til ordføreren, "Kongsberg historie på 400 sekunder",  sprek dans av Intros og til slutt allsang av Kongsbergsangen.  I to-tiden satte kongeparet  seg i bilen og vendte nesa hjemover til slottet, mens Kongsberg fortsatte feiringen utover dagen og kvelden.  For egen del feiret vi dagen med grillmat og bobler i den fantastiske bakhagen vår, før vi tuslet over til Privat som hadde invitert til bursdagsfest med både kake, ballonger og Kongsberg-quiz.
På Agendaen - uka oppsummert i KNF
For en fantastisk dag vi kunne feire Kongsberg på!
Lagbilde
Vil du, eller noen du kjenner, jobbe sammen med denne gjengen?
Søknader til sommerjobb
Det er utrolig mange som har lyst på sommerjobb under Kongsberg Agenda.