En uke med mildt sagt variert innhold

20.01.2023
Ukas høydepunkter - uten sammeligning forøvrig - må sies å være samarbeidet med TU på Kongsberg Agenda, og vinsmaking på Quben!
KNF drifter ulike bransjenettverk og samlinger, og mandag var alle byens serveringssteder invitert til møte om to temaer;  "Fra jord til bord" og Kongsberg Agenda. Førstnevnte handler om hvordan vi i større grad enn i dag kan utnytte de lokale ressursene vi har fra landbruket i kommunen vår til å servere lokalprodusert mat og drikke.  Ordfører Kari Anne Sand innledet til temaet med bla å synliggjøre hvor mye som faktisk produseres her, og dermed viste hun hvor stort potensialet er.  Dette ble det besluttet at skal jobbes videre med, så det blir spennende å se hva vi sammen kan få til !

Byens restauranter og spisesteder blir viktige lokasjoner under årets Agenda gjennomføring. Derfor snakket vi om hvordan de bør rigge seg for å være et best mulig vertskap under de 4 hektiske dagene i juni.

Nå er det under ett år til Kongsberg by fyller 400 år.  Mandag kveld var det møte i jubileumskomiteen hvor KNF ved Wivi-Ann har plass.  Det blir et år med fantastiske arrangementer innen kultur og idrett, og næringslivet jobber med å se hva de kan bidra med inn i feiringen.  Det er laget en egen side med informasjon om jubileumsåret, så følg med her: 400 - Kongsberg (www.kongsberg.no) 

USN er en viktig del av Kongsbergsamfunnet både som arbeidsplass og som leverandør av kunnskap og kompetanse.   Rektor Petter Åsen inviterte ulike samarbeidspartnere og aktører her i byen til dialogmøte tirsdag denne uken.   Informasjon om hvilke studietilbud som finnes pr i dag, planer fremover og ikke minst hvilke prosjekter og aktiviteter bedrifter og næringsliv inviteres inn til å samarbeide med USN om var noen av punktene på dagsorden. 

Tale og Irene dro onsdag morgen til Drammen for å få innsikt i viktige temaer for service- og handelsnæringen. Sammen med seg på turen hadde de Gry fra Kakle og Mats fra BRAVE. Det var et godt program og fullbooket arrangement, så her var vi heldige som fikk delta – Takk til Næringsforeningen i Drammensregionen for invitasjonen.

I tillegg til å ha fått god inspirasjon til neste storsamling i mars 23, trekker de frem spesielt én ting fra turen: Å si "hei" kan gi salgsøkning på 30%! Men kan det stemme da? Å si hei er vel helt grunnleggende for en som jobber i servicebransjen, tenker vi. Likevel er det fler og fler som glemmer bort det nettbutikkene er gode på – nemlig å si hei og takke kunden for besøket. Så her kommer en vennlig påminnelse om å hilse på absolutt alle kundene dine i helgen ?

Onsdag dro også Wivi-Ann og Berit avgårde.  De satte kursen mot Oslo, hvor de hadde et svært hyggelig og spennende møte med Jan og Beate fra Tekniks Ukeblad!  Resultatet av møtet kan du lese om her >

Forum for bygg, anlegg og eiendom hadde møte torsdag denne uken. Sparebank 1 Sørøst-Norge, representert ved leder for bærekraft Jørund Buen og bedriftsrådgiver Morten Birkeland, snakket om endringene i dagens marked, og hvordan dette påvirker risikovurderinger bankene gjør. De presentere også resultater fra forventningsundersøkelsen for Kongsberg. Avslutningsvis ble det informert om bærekraftsprosjektet for bygg og anleggsbransjen som vi skal i gang med nå i 2023. Dette prosjektet støttes av Viken fylkeskommune.

NHO Viken Oslo og KNF er opptatt av mange av de samme sakene som berører næringslivet vårt.   I tillegg til kontakt om konkrete saker og aktiviteter, møtes vi jevnlig for å oppdatere hverandre og diskutere veien videre.  Torsdag var fungerende regiondirektør Benedicte Røer og Elin Kafjeld på besøk hos oss for å høre mere om hva Kongsberg Agenda 2023 blir, og hva NHO skal være med på.

Noen "møter" skiller seg ut i svært positiv forstand.  Torsdag kveld benyttet Heidi og Berit seg av anledningen til å treffe flere  medlemmer og mange hyggelige mennesker på Qubens vinsmakingskveld.  I et stappfullt lokale fikk vi smake fortreffelige viner sammen med et lærerikt og morsomt foredrag av Lars Heskjær fra Fondberg.  Dette må sies å være ukas høydepunkt!

Kongsbergregionen  er et samarbeid mellom flere kommuner rundt Kongsberg.  Samarbeidet er delt inn i to hovedretninger; interkommunalt politisk råd og kommunalt tjenestesamarbeid.  Som en del av sistnevnte  er det et næringsnettverk for næringssjefene/næringsselskapene i medlemskommunene.  Fredag var næringsnettverket samlet hos oss i KNF for å diskutere felles utfordringer og muligheter. Og ikke minst hva det er vi kan samarbeide om for en best mulig løsning. Vil du lese mer om hva Kongsberg regionen er så finner du det her: Kongsbergregionen - Forside
 
En uke med mildt sagt variert innhold
Ut på tur til Drammen og spennende bransjesamling for handel- og servicenæringen.
Bransjetreff i Drammen
Det var et godt program og fullbooket arrangement på bransjetreffet for handels- og servicenæringen i Drammen.
VinQuben Heskjær
Lars Heskjær fra Fondberg leverte et morsomt og lærerikt foredrag under torsdagens vinsmaking. Morten Hotvedt hadde invitert fra fjern og nær, og det var fullstappet i lokalene i Quben.
Kongsbergregionen
Fredag var Næringsnettverket i Kongsbergregionen samlet hos KNF.