Vil du hjelpe en student?

03.09.2024
For å forberede studentene på hva som venter dem etter fullførte studier tilbyr USN nok en gang et arbeidslivsmentorprogram for bachelorstudentene ved USN Handelshøyskolen og ingeniørutdanningen.  
Til dette trenger de mentorer som har lyst til å bidra med sin tid, erfaring og nysgjerrighet.

Programmet består av 3 fysiske samlinger på ettermiddagen på campus Kongsberg og en digital, fra oktober til april. I tillegg til samtalene mellom student og mentor.  Nyhet – på samling 2 får vi besøk av to superdyktige spesialister fra hovedkontoret i Dublin til LinkedIn! Både våre studenter og mentorer vil da få siste nytt fra LinkedIn. 
 

Arbeidslivsmentorprogram

For å forberede studentene på hva som venter dem etter fullførte studier tilbyr vi nok en gang et arbeidslivsmentorprogram for bachelorstudentene ved USN Handelshøyskolen og ingeniørutdanningen.

Til dette trenger vi mentorer som har lyst til å bidra med sin tid, erfaring og nysgjerrighet.  Å være med som mentor er en super måte å synliggjøre en spennende karriere for studentene i Kongsberg. 
 

Hvem kan være mentor?

USN ønsker å knytte til seg mentorer som har, eller nylig har hatt, stilling som leder eller fagspesialist eller som gründer, styremedlem e.l. i arbeidslivet eller lang erfaring fra arbeidslivet (privat, offentlig og/eller frivillig sektor). Det søkes etter bredde i bransjer og bakgrunn hos mentorene, også aldersmessig.
 

Hva kan dette programmet gi deg som mentor?

Dette er en unik koblingsboks mot unge studenter, ved USN campus Kongsberg, og programmet gir deg god innsikt i hvordan de unge tenker og hva de lærer på universitetet.  Alle mentorene får dessuten tilbud om å delta på Mentor Master Class (en kveld), som gir deg en god plattform innen mentoring, og du får muligheten til å møte andre mentorer på tvers av alle campusene. Etter endt mentorperiode mottar våre mentorer et sertifikat.  

Mentorene skal ikke være leksehjelpere, men fungerer som samtaleparter, kontaktbygger, inspirator og veileder i forbindelse med hvordan man bruker studietiden til å forberede seg til en yrkeskarriere.

Tidligere mentorer sier:
”Jeg prøvde å bevisstgjøre studentens selvtillit - det bevisstgjorde også min egen”
”Det er alltid positivt og lærerikt å ha kontakt med unge mennesker. Utveksling av synspunkter og erfaringer over generasjonsgrensene beriker begge parter”
” Dette var udelt positivt og kan anbefales!”
Vil du hjelpe en student?