Vi ønsker Siv Anja H. Løvås velkommen som nytt styremedlem

Siv Anja Håkanes Løvås ble på KNFs selskapsmøte onsdag 26. mai valgt inn i styret, i første omgang for de neste to årene.
– Jeg ble både glad og overrasket når Per (Mikkelsen) ringte en fredags kveld og spurte, sier Siv Anja som ikke trengte veldig lang tid på å tenke seg om.

Siv Anja er daglig leder i Frydenberg Utvikling AS, og har en sentral rolle i Kongsberg Entreprenør AS som både styremedlem og i ledergruppa som driftsleder.

KNF har i sine vedtekter at «Styresammensetningen skal mest mulig avspeile sammensetningen i medlemsmassen (antall medlemmer og antall ansatte)», og Siv Anja representerer i den sammenheng bygg, anlegg og eiendomsbransjen.

38 år gamle Siv Anja kommer opprinnelig fra en av gårdene på Bergshaugen på Miland i Tinn i Telemark. Etter endt ingeniørutdannelse begynte hun i Skanska, der hun jobbet med samferdsel og energi og fartet Hardangervidda rundt med rehabilitering av vannkraftverk.

Siden slutten av 2014 har Siv Anja vært driftsleder i Kongsberg Entreprenør. I tillegg til ansvaret dét innebærer har hun et spesielt engasjement for opplæring og rekruttering til bransjen. Hun har vært primus motor for videreutvikling av anleggslinja ved Kongsberg vg. Skole avd. Saggrenda. Ved å samle 7-10  entreprenører som tilhørte de samme opplæringskontorene, samt flere av de ansatte i opplæriongskontorene* i Buskerud, Vestfold og Telemark til felles innsats, har bransjen vært med på å få inn store midler som har  blitt investert i enda bedre utstyr og treningsområder til opplæring for elevene i Saggrenda.

I mange år var Kongsberg bare et pit-stop mellom arbeidsplassen og Tinn for jevnlige handleturer på Classique (nå nedlagt), men i 2010 fant hun kjærligheten her og gjorde Kongsbergenser av seg.  Siv Anja er gift med Trygve Løvås, som mange kjenner fra Kongsberg Entreprenør, og sammen har de barna Helle på åtte, og Nicolai på seks.

Siv Anja og familien bor i skogkanten på Raumyr, men ringer du på døra kommer det neppe noen å åpner.  Familien Løvås er antagelig ute – et eller annet sted.  Å kalle dem friluftsmennesker er et «understatement».  Ser du på facebookprofilen hennes er det turbilder, turbilder og atter turbilder. Det er toppturer, nærturer, jaktturer og hytteturer.  Familien Løvås er ute HELE tida!  Både Trygve og Siv Anja er ivrige jegere, og fra hytta på Møsvatn jakter hun både elg og rein. Nå har hun også skaffet seg fuglehund, som i følge henne selv viser lovende takter allerede som ett-åring.

Nå gleder Siv Anja seg til å engasjere seg i KNF.  Hun ser frem til å høre mer om KNFs planer og strategier, og presentere sine meninger og ikke minst idéer. Vi er sikre på at Siv Anja vil bli en stor ressurs i styret og næringsforeningen, og ønsker henne hjertelig velkommen til oss!

* Opplæringskontorene i Buskerud Vestfold Telemark for vei og anlegg, maskinførerfaget og anleggsmekaniker.  7-9 entreprenører gikk sammen for å gjøre elevene enda bedre rustet for å starte som lærlinger. 
Vi ønsker Siv Anja H. Løvås velkommen som nytt styremedlem