Velkommen til våre nye medlemmer

Vi gleder oss over at det har kommet til en rekke nye medlemmer i Kongsberg Næringsforum de tre første månedene i år, og ser frem til å samarbeide med hver og èn av dere!

Braathe Gruppen

Startet i 1989, og ble etablert som en hobby ved siden av skole og studier. I dag er Braathe Gruppen totalleverandør av IT med hele 175 medarbeidere med visjon om å levere en bekymringsfri IT- hverdag. Selskapet har hovedkontor på Nærum gård, og kontorer lokalisert i flere andre norske byer som blant annet Kongsberg.
 

Inspiria science center

Inspiria science center ligger i Sarpsborg, og er et regionalt vitensenter.  Her kan du oppleve, utforske og lære om vitenskapens verden.  Det er et not-for-profit selskap med 90 ansatte. Deres lidenskap og ambisjon er å skape opplevelser som inspirerer og gleder, kombinert med økt kunnskap. Ved siden av vitensenteret finnes det tilbud for skole og barnehager, arrangør av kurs og konferanse, og oppdrag.  
 

Skrim IL

Idrettslaget ble stiftet i juni 1945, og har i dag 2100 medlemmer.  Tilbudet er bredt, og Skrim tilbyr aktiviteter som fotball, håndball, ski, allidrett, bueskyting, badminton, muay thai, amerikansk fotball. I tillegg har klubben Skrimreserven, som består av en stor gruppe pensjonister. Hos Skrimreserven er det det sosiale som står i sentrum, og de står for et betydelig dugnadsarbeid for idretsslaget og for lokalsamfunnet forøvrig.  Skrim IL er en klubb med et tilbud til hele familien. Idrettslaget benytter blant annet Skrimhallen, Kongsberghallen, Sølvverkssletta, Kongsgårdsmoen skole og Heistadmoen skistadion til sine aktiviteter.
 

Antipest

AntiPest skadedyrkontroll er lokalisert i Kongsberg og har 2 ansatte. De er autoriserte skadedyrbekjempere som utfører bekjempelse og forebygging av alle typer skadedyr. I tillegg har de egen hund som søker etter veggdyr og kadaver. De opererer hovedsakelig på Østlandet, vest for Oslo.
 

Clarion Collection Hotel Kongsberg 1624

Fredag 1. april åpnet Kongsbergs nyeste hotell dørene, men medlemskapet i KNF tegnet de allerede i februar. Hotellet har 121 rom, stor velværeavdeling og i øverste etasje finner man den etterhvert mye omtalte skybaren og Restaurant 1624 med utgang til takterrasse og spektakulær utsikt over byen. Toppetasjen skal bli et samlingspunkt både for lokale og hotellets gjester.
 

Barneskatter

Barneskatter Kongsberg er en nyetablert barnebutikk med fokus på gjenbruk. Butikken er startet opp av Eivind og Tina som har bakgrunn fra jobb i barnehage. Hos Barneskatter kan du leie en stand for å selge brukte barneklær og utstyr, og butikken fører også noen nye produkter.
 

Itumx

ItumX har vært innen web-bransjen siden 2001. På hovedkontoret i Kongsberg Teknologipark jobber det 8 av totalt 39 ansatte. De andre ansatte jobber fra hele Sør- Norge, Sverige og Danmark.  Hos ItumX finner man kompetanse innen utvikling, strategisk rådgivning, optimalisering, test, analyse, innhold, SEO og UX/design. De aller fleste ansatte er Sitecore-sertifisert. Kundegruppen er blant annet større selskaper som krever webløsninger med avansert funksjonalitet.
 

Quben

Den 5000 kvm. store næringseiendommen ligger sentralt i sentrum på Nymoens torg, og har nå fått navnet Quben.  Eiendommen ble kjøpt av Magnus Tvenge og Morten Hotvedt i 2021, og formålet med kjøpet er å videreutvikle og fylle huset med innhold. Etter overtakelsen har blant annet "home workspace" funnet sin plass i 4. etasje i bygget.
 

Mobråten galleri og skulpturpark

Mobråten galleri og skulpturpark finner du i Svartåsveien 6. På tunet har skulptør og billedhugger Øystein Bernhard Mobråten skapt en skulpturpark med egne verker, og her er det også et billedgalleri. Skulpturparken er åpen i sommerhalvåret. Omvisning er gratis, men må avtales på forhånd. 
Velkommen til våre nye medlemmer
Det nye hotellet er blant våre nye medlemmer i år.
Mobråten Galleri og skulpturpark
Mobråten Galleri og skulpturpark
Braathe Gruppen har blitt en del av KNF
Braathe Gruppen har blitt en del av KNF