Vårt julebrev til deg

15.12.2023
Det skinner i julelys over hele byen, og nok et år nærmer seg slutten. Det har vært et begivenhetsrikt år her i Kongsberg Næringsforum, fylt med muligheter, utfordringer og milepæler som har styrket vår felles visjon om vekst og utvikling.
Kjære medlemmer og samarbeidspartnere,

2023 har vært et år hvor vi har navigert i et landskap av endringer, både internt og i videre forstand. Med kommunevalget bak oss, ønsker vi vår nye ordfører og den nye politiske ledelsen velkommen og ser frem til et fruktbart samarbeid.  Det blir spennende å se den nye retningen dette vil gi Kongsberg.

Her på huset har vi tatt farvel med Heidi og Daniel, to dyktige medarbeidere som har vært viktige brikker i Kongsberg Næringsforum. Samtidig har vi ønsket Anette og Glenn velkommen til oss, og nå gleder vi oss til å ta i mot Linn rett etter nyttår.  Disse friske kreftene bringer nye perspektiver og ideer av stor verdi i vårt videre arbeid for alle medlemmene våre.

Nå går vi snart inn i jubileumsåret 2024.  Kongsberg by fyller 400 år og vi tror det blir et strålende jubileumsår.  Det blir et år for historiebøkene, og en feiring vi gleder oss enormt til å dele med alle dere.

Samtidig vil 2024 være året der Viken fylkeskommune oppløses, og vi går tilbake til å være «bare» Buskerud igjen. Fram og tilbake er like langt, sies det.  Uansett vil dette markere en ny epoke i mange sammenhenger, og det skal bli mer enn spennende å se hvilke endringer i rammebetingelser og nye muligheter dette bringer med seg for vår region.

Et av årets absolutte høydepunkter var den andre utgaven av Kongsberg Agenda. Teknologifestivalen, som utfordrer, inspirerer og engasjerer, ble en strålende suksess.  Å se så mange tilreisende, innbyggere og ihuga teknologi-entusiaster komme sammen for å dele og feire nyvinninger innen teknologi og forskning var kjempestas for oss, og en påminnelse om hva vi kan oppnå gjennom å samarbeide.

Med blikket rettet mot sommeren 2024 er planleggingen av neste Kongsberg Agenda i full gang, og vi har store forventninger. Vi vil skape et enda mer imponerende arrangement, rikt på innovative løsninger, inspirerende foredragsholdere, massevis av teknologi og verdifulle nettverksmuligheter.

Men som for de fleste andre, så handler ikke hverdagen hos oss først og fremst om de store sakene og eventene.  Det er den daglige driften med bl.a. forum, kurs og møteplasser, handelskammertjenester, drift av sentrumsgavekortordningen og vedlikeholdsavtalen som preger mesteparten av tiden.  Og vi tror at det er denne jevne og trutte jobbingen, som også er å være meningsbærer for medlemmene, organisator av de mindre glamorøse oppgavene som matmarked og oppheng av julebelysning, er det som gjør at KNF opplever å være navet i Kongsbergs næringsliv.

Til slutt vil vi takke hver og en av dere for støtte og samarbeid gjennom hele 2023. Deres engasjement og interesser er grunnlaget for jobben vi gjør som medlemsorganisasjon. 

Nå som vi tar et øyeblikk for å reflektere over året som har gått, er det også tid for å senke skuldrene og nyte jula med familie og venner.

Med varme julehilsener og de beste ønsker for et spennende, fremgangsrikt og minnerikt jubileumsår i 2024 fra alle oss i Kongsberg Næringsforum!
 
Vårt julebrev til deg