Uka oppsummert

25.11.2022
Til tross for høljeregn og ruskevær, har adventsstemningen begynt å snike seg inn i huset vårt på Kirketorget.  På denne tiden av året har vi nemlig en helt spesiell oppgave som vi gyver på med liv og lyst!
Årets siste forum for bygg, anlegg og eiendom var torsdag 17. november! På agendaen sto presentasjon av Vekst i Kongsberg sin nye og spenstige kampanje. Sverre rettet en liten pekefinger mot deltagerne om at altfor få av dem linker til Kongsberg.no! Det jobbes med å sikre nyrekruttering til tømreryrket spesielt, og fokus nå om dagen er å sikre tilgang på lærlingeplasser og utplasseringsplasser til elevene ved Saggrenda. Kommunen har fast spalte i forum for bygg, anlegg og eiendom, og "Utbyggerdagen" var dagens tema. Kongsberg Agenda er også et viktig tema for denne gjengen.

Å høste av andres erfaringer er gull verdt!  Derfor dro Sverre på besøk til Sandefjord Næringsforening forrige fredag.  Både Sandefjord og Kongsberg jobber med omdømmeprosjekter, og begge byene har behov for vekst og utvikling. Struktur, finansiering, tiltak og resultater ble diskutert. Målsetningene om rekruttering til næringslivet og ønske om innbyggervekst til de to byene er ganske like, samtidig som utgangspunktet er ganske ulikt. Det skal bli spennende å følge utviklingen i Sandefjord sammenlignet med Kongsberg.

Med Kongsberg Agenda høyt på prioriteringslista, samlet Tale og Irene serveringsstedene i Kongsberg til en prat på mandag denne uken. Målet var å finne den hårfine balansen på hvordan man best henter ut de friske pengene fra byen, for å kunne skape et bærekraftig arrangement som gagner alle - uten gratispassasjerer. Penger er sjeldent en populær sak med mindre det går i pluss på egen konto, derfor ble aktørene selv inkludert i idéfasen for å finne den ideelle løsningen. Nå jobbes det med en bidragsmodell som tilpasses aktørenes evne og spillerom økonomisk.

Onsdag startet flere av oss (og dere), i godt selskap med Else Storaas i Lyng Markedsføring,  med kurs i daglig drift av sosiale medier.  Vi var femten ivrige tilhørere til Else, som med stort engasjement, foreleste i "do's and dont's" på Facebook og Instagram.  Til og med Irene prioriterte å bli med, til tross for at hun har hendene fulle med julegater og forberedelser til julegrantenningen. 

Torsdag ettermiddag kan vi vel si at førjulsstemningen offisielt slo inn hos Kongsberg Næringsforum.  Behørig antrukket, og til tonene av julemusikk, tro alle til på den årlige godteposepakkingen.  Takket være glade givere av søtsaker fra næringslivet, sørger vi for at nissen har godteri til alle barna når julegranen tennes på Kirketorget første søndag i advent. 

For Wivi-Ann har store deler av uka gått med til forberedelser til ulike styre- og styringsgruppemøter.  Frem mot jul kommer de på løpende bånd, og da gjelder det at hun har tunga rett i munnen når hun farer fra det ene til det andre møtet.  Nå i oppstarten av planleggingen av neste års Kongsberg Agenda er det mye som må på plass, og som prosjektleder for hele sulamitten er det mye skal skal på plass før nyttår.  Men - selv om det stormer, og døgnet burde hatt mer enn 24 timer - godteposepakkingen gikk hun ikke glipp av ;)
Uka oppsummert
Visste du at det er "smånissene" på KNF som pakker godteposene som deles ut under julegrantenninga?
Lyng Markedsføring
Else Storaas fra Lyng Markedsføring engasjerte på SoMe-kurs.