Uka oppsummert

04.11.2022
Nok en hektisk og spennende uke over over, og vi i Kongsberg Næringsforum tar helga for å lade opp til neste uke med Merge'n Mix, økonomikurs for ikke-økonomer, besøk av NHO og mye mer!
Etter en vel gjennomført samling for byliv, er Tale godt i gang med å sende ut informasjon om arbeidsgruppene som skal opprettes, og jobbe med  konkrete oppgaver det neste halvåret. Oppgavene er hentet fra reiselivs- og handelsstrategiene,  i tillegg til hva medlemshenvendelsene tilsier at vi bør jobbe mer med.  Nå er hun spent på hvor mange som melder seg på, og håper flere vil bidra.

I tillegg er Tale, sammen med Sverre, den som holder kongsberg.no sine sosiale medier i gang, både nettside, facebook og Instagram. Følger du kongsberg.no? Husk å tagge!

Denne uken har vært preget av politiske møter der industri, kompetanse og samferdsel har dominert diskusjonene. Mandag og tirsdag var Utdanningskomiteen i Viken på besøk i byen, og snakket både med skolene og næringslivet.  Tirsdag arrangerte Kongsbergregionen sin togkonferanse, og siden det er et svært viktig tema for næringslivet vårt var vi selvfølgelig tilstede.  Onsdag var Industrilederforum i Formannskapet for å diskutere revisjonen av Industriplanen.  Hans Petter Blokkum representerte forumet, mens Wivi-Ann og Sverre fulgte diskusjonene i møtet fra tilskuerplass. 

Onsdag formiddag var det duket for kurs i økonomi for ikke-økonomer.  Nils Sverresson og Camilla Aamodt fra Sparebank 1 Regnskapshuset Sørøst-Norge AS tok tretten motiverte kursdeltagere gjennom resultatregnskap, likviditetsregnskap, budsjettering og nøkkeltall.  Dette var første del av økonomikurset, og neste onsdag skal vi lære mer om fordringsadministrasjon, periodiseringer og moms. 

Idretten er viktig for både eksisterende innbyggere og de vi ønsker skal flytte hit. Kongsberg Idrettsråd og Vekst i Kongsberg ønsker å synligjøre dette enda bedre på Kongsbergs felles nettside kongsberg.no og i Det Skjer Kalenderen. Johnny Løcka er nyvalgt leder av Kongsberg Idrettsråd, og hadde tatt med seg Magne Roland på besøk for å snakke med oss i KNF denne uken.

Irene har hatt møter med iGive, som blir den nye leverandøren av sentrumsgavekortet. Gavekortene vil beholde samme utseende som i dag, men det vil i løpet av 2023 også åpnes opp for kjøp elektronisk. Vi vil med andre ord få en mer fremtidsrettet løsning, hvor kunden selv bestemmer type gavekort (plastkort, PDF eller app).  iGive leverer også den tekniske løsningen til Stortorvet. 

På torsdag dro Quizlaget "Handelskameratene" til Energimølla for å vinne quizen og halve Kongsberg-riket. På laget hadde de Daniel med sin styrke i temaene Cuba og tollvesen, geografikern Sverre, politikeren Wivi-Ann, statsviter Christine og fuglekjenneren Tale (som for øvrig hater Quiz). Laget havnet på en respektabel 5. plass av hele 25 deltakere. Om vi jukset? På ingen måte - akkurat som i sjakkverdenen ;)

Fredag var det avslutning for Christine, som har vært hos oss i ett år.  Hun har jobbet med å dypdykke i kunnskapgrunnlaget som Sverre og Vekst i Kongsberg trenger for å tilpasse kommunikasjonsarbeidet. Christine har funnet data og fakta som gir oss innsikt i hvorfor folk flytter dit de gjør, og hva som er viktig for dem i disse beslutningene. Vi ønsker Christine lykke til videre!
Uka oppsummert
Vi takker Christine for innsatsen gjennom nesten to år hos oss i Kongsberg Næringsforum, og ønsker henne lykke til videre :)
Johnny Løcka
Johnny Løcka er nyvalgt leder i Idrettsrådet, og torsdag tok han og Magne Roland turen til KNF.
Quiz
Hederlig innsats fra "Handelskammeratene" på Tørnquiz.