Uka oppsummert

16.02.2024
Mye "blanda drops" denne uka!  Bursdagsfeiring hos TechnipFMC, HR-forum, Waterhole og Industrilederforum er noe av det som har stått på timeplanen.
Denne uka har vært "den store hangle-uka" i KNF-gjengen.  Forkjølelser, bihuler og generelle pjuskheter har herjet de ansatte, men vi har da alikevel fått utrettet en hel del :)

Tirsdag svingte Tale bort til Kongsberghallen for litt oppdatert innsikt i hvilke muligheter som ligger i hallen. Baktanken med befaringen er et ønske om å gi idretten, og da spesielt ekstremsport, litt ekstra fokus i uke 26 – uken mellom Kongsberg Agenda og Kongsberg Jazzfestival.  Se for dere en hel uke med wakeboard, skateboard, motorcross, stisykling, padling og mye mye mer... Hvorvidt det blir duket for noe større arrangement i hallen i 2025, må først forankres og vurderes opp mot strategiene og målsettingene vi jobber mot i KNF. Tale er definitivt på saken.

Onsdag denne uken var Wivi-Ann på bursdagsfeiring i Teknologiparken da TechnipFMC fylte 50 år.  Flere hundre mennesker var invitert til taler, kakespising og mingling.  Etter hilsner fra varaordfører Just Salvesen og adm. direktør i KTP Hans Petter Blokkum, var det TechnipFMCs "norske far" Tore Halvorsen sin tur til å fortelle om 50-åringens fødsel, barndom, ungdom og opp til i dag.  Over 150  tidligere ansatte/pensjonister hadde også funnet veien til sin tidligere arbeidsplass og kunne stolt være med på feiringen sammen med dagens arbeidsstokk, kunder og samarbeidspartnere. 16 meter (ca. 50 fot) marsipankake og et stort antall kopper kaffe ble fortært i glassgangen på TFMC denne ettermiddagen.

Torsdag hadde Linn invitert til HR-forum. Vi fikk besøk av Mette Kokkvold Hagen fra KDA som delte hvordan de har jobbet med implementeringen av et nytt HR-system, og advokatene Ronny Van der Meij og Kristina Birkelund Renstrøm fra Svensson Nøkleby advokatfirma fortalte om endringene i arbeidsmiljøloven i 2024 - både noe kjent for mange, og noen overraskelser der. 

Ukas siste dag startet med Waterhole og det glitrende foredaget "Ut av tåkehavet, inn i fremtiden" med Einar fra DNB New Tech Lab.  Det var over 100 påmeldte denne fredagsmorgenen, og vi var fryktelig spente på hvor mange som utfordret vær og føreforhold for å komme seg til Krona.  Men Kongsberfolk er noen tøffinger - vi kunne konstatere minimalt av frafall og en nesten fullsatt sal i Krona.  Her fikk vi høre om innovative idéer, utprøving av nye produkter, AI, kvantedatamaskiner og mye mer.  Det engasjerte publikumet hadde mange spørsmål og kommentarer, og det var riktig så god stemning til tross for en litt glatt start på dagen for mange.

I skrivende stund er Wivi-Ann og Linn vertskap for Industrilederforum som er samlet nede på møterommet vårt.  Det er siste post på programmet denne uka.  Så skulle det skje noe spennende der, får dere vite om det i neste ukes utgave av "Nyheter og aktuelt fra Kongsberg Næringsforum"

Vi ønsker dere alle en riktig god helg!
Uka oppsummert
TechnipFMCs bursdagsfest ble åpnet med en ekte "Kongsberg-fanfare".
HR-forum
Advokat Kristina Birkelund Renstrøm fra Svensson Nøkleby advokatfirma fortalte om endringer i arbeidsmiljøloven under HR-forum på torsdag.
Beate og Einar
Einar-Andre Riveland Bydal fra DNB NewTech Lab sto for foredraget "Ut av tåkehavet, inn i fremtiden". Her sammen med Beate Bjerke fra DNB i Kongsberg.
Waterhole DNB
Overraskende mange hadde trosset glatta og tatt turen til Krona og Waterhole.
Industrilederforum
Industrilederforum var siste post på programmet denne uka.