Uka oppsummert

26.01.2024
Det har blitt mye Agenda-jobbing denne uka, men vi har da jammen fått til mye ellers også.  Ukas høydepunkt var selvfølgelig Jubileumsåpningen, og hvor heldige er ikke vi som hadde luksusutsikt fra kontorene våre i 2. etasje!

Fagdag med sentrumsledere

Det var duket for en innholdsrik dag med masse inspirasjon og kunnskapsdeling da daglig leder i Skien By, Tore Hammersmark inviterte sentrumsledere for sør-og østlandet til samling på Clarion Hotell Bryggekanten onsdag. Vårt ferske (men ikke lenger ferskeste) tilskudd i KNF, Anette - stilte som representant for Kongsberg.

Dagen startet med en stor kopp kaffe og en presentasjonsrunde rundt bordet, før det ble tatt en oppsummering på 2023 - hva funket og hva har vi tatt med av lærdom? Det viste seg ganske raskt at alle byene opplever mange av de samme utfordringene. Dette skapte mange gode samtaler og innspill til hva vi kan bygge videre på i 2024.  Noen av de gode innspillene som dukket opp var: Speed friending med butikker, minglemøter for medlemmer med kaffe og lave skuldre, Blålysdag med Bjørnis og Røde Kors m/bamsesykehus, Bruktmarked, Tropenatt og Stjernenatt, Pølser og Politikk, Ta Sjansen og mye annet snacks.  Alle var enige om å fortsette med «Spis ute»- uka, kledd i mer eller mindre samme drakt.
 
Ingen tvil om at dette er en viktig arena å kunne møtes på, både for å lære av suksesshistorier i andre byer, men også for å kunne dele erfaringer og utfordringer i et forum som har mange av de samme arbeidsoppgavene. Vår utsendte fikk i alle fall maks utbytte av denne dagen og er strålende fornøyd med nye bekjentskaper og masse faglig påfyll!  Kanskje blir det Anette som inviterer til samling neste gang for å vise frem hva Kongsberg har å by på?
 

Årets vakreste eventyr på Kirketorget

Sjeldent har det vært flere folk samlet på Kirketorget som det var under jubileumsåpningen onsdag kveld. Det som føltes som hele Kongsberg ble vitne til et fantastisk lyshow og et teater som tok oss gjennom Kongsbergs karakter og historie. Noen ganger er vi ekstra glade for å ha kontorer midt på Kirketorget, og det var vi denne kvelden. Utsikten fra 2. etasje var helt prima! Vi takker for et fint show, og tar av oss hatten for den jobben prosjektgruppa har lagt ned.
 

Forum og møteplasser

Mange bransjefolk møtte opp på kommunikasjonsforum da markedsføringen av Kongsberg Agenda sto på planen torsdag denne uken.  Sverre dro igjennom kommunikasjonsplanene fram mot juni, og snakket om hvordan Kongsberg Agenda sammen med partnere og næringslivet i Kongsberg for øvrig, kan bidra til å skape større organisk synlighet i sosiale medier enn kun den betalte annonseringen.  Nettverket er utrolig viktig for å nå ut til så mange som mulig.

Uka ble avsluttet med frokostmøtet "Hva skal kommunen bruke pengene på i 2024?".  Kommunedirektør Per Morstad og kommunalsjef for økonomi Jens Sveaas presenterte kommunebudsjettet og prioriteringer for de fremmøtte på morgenkvisten.  Den demografiske fordelingen i Kongsberg kommer til å endre seg kraftig i tiden som kommer.  Med færre barn og flere eldre krymper rammetilskuddene, og det vil merkes godt på kommunens inntekter. 
Uka oppsummert
Onsdag 24. januar kunne vi oppleve årets vakreste eventyr under Jubileumsåpningen på Kirketorget.
Sverre og Linn
I godt voksen alder har Sverre endelig skjønt at det er normalt å BE om ordet i møter - ikke bare TA det! Linn er sånn passe imponert...
Sentrumsledere
Fra venstre: Anette fra Kongsberg , Lene og Stine fra Porsgrunn , Tone fra Sandefjord, Anne fra Larvik, og Lisbeth og Tore fra Skien. Ikke til stede: Helle Stine fra Drammen, Sverre fra Arendal, Cecilie og Diem fra Tønsberg, Kari-Ane fra Kragerø, Elisabeth fra Sandefjord og Kristin fra Grimstad
Systue
I anledning Jubileumsåpningen var møterommene våre gjort om til systue for kostymer :)