Uka oppsummert

24.11.2023
Denne uka har vært svært innholdsrik, og skikkelig morsom!  Høydepunktet var "Pølser & Politikk" i skisenteret der vår utradisjonelle heispitch var et populært innslag.
Medlemmene i Industrilederforum samles 7-8 ganger i løpet av året, og de siste årene har de også utgjort styringsgruppa i Kongsberg Teknologiklynge.  Sist fredag ble møtet avholdt hos Kongsberg Maritime på Carpus, og før selve møtet startet var det satt av tid til omvisning og informasjon om bla. energilab'en til KM.  Det skjer stadig ny utvikling av både produkter og tjenester, så en «up-date» på status hos de ulike deltakerne av forumet bringer alltid ny og nyttig informasjon til torgs.  

En oppsummering av pågående saker og felles prosjekter er fast punkt på sakslista også denne gangen.  For noen uker siden hadde vi besøk av næringsminister Vestre, så en gjennomgang av hva vi kan og bør følge opp etter besøket ble også behørlig diskutert

Mandag og tirsdag var det møtemaraton!  KNFs daglige drift og prosjekter går hånd i hånd med krevende planlegging av neste års Kongsberg Agenda.  Da er det om å gjøre at vi har tunga rett i munnen, og at vi jobber riktig og strukturert.  For å få til det må vi samles og "parre beina", og ikke minst er det om å gjøre at vi er flinke til å dele informasjon med hverandre.  Så da blir det møter, da... Mange og lange, men akk så nødvendige.

Onsdag var det mye på programmet hos oss på Kirketorget.
Vi startet dagen med å "bli rågode på filmsnutter i sosiale medier" med god hjelp av Akari.  Vi var 12 mer eller mindre hjelpeløse deltagere som skulle knote frem kule snutter på mobilen denne formiddagen.  Det ble mye latter, litt banning og frustrasjon over klumsete fingre på en alt for liten mobilskjerm, men vi hadde det skikkelig gøy.  Og jammen endte vi ikke opp med hver våre "snutter" med både tekst, musikk og gøyalt innhold.  Vi kjører nok dette kurset flere ganger, og vi anbefaler det på det varmeste.  NB! Vi skulle egentlig hatt bilder fra kurset i denne saken, men undertegnede ble så ivrig og engasjert at kameraet ble fullstendig bortglemt :)

Onsdag kveld var det duket for vårt andre "Pølser & Politikk".  Nærmere 50 deltagere fra næringsliv og lokalpolitikk møtte opp til en hyggelig og nyttig kveld hos Skimore Kongsberg.  Her kunne vi by på en ganske så uvanlig heispitch, Tale utfordret gjengen i kunsten å prioritere, og det var gode diskusjoner og klare meldinger.  Du kan lese mer om arrangementet her..

Kommunikasjonsforum samles månedlig, og her tar vi opp relevante temaer, konkrete oppgaver og utfordringer som vi kommunikasjonsfolk står opp i hver dag.  Denne torsdagen presenterte Kenneth Halland fra Kongsberg Kommune og Kongsberg-400 sine kommunikasjonsplaner for 400-års jubileet.  Det ble en livlig og engasjert prat rundt bordet underveis i presentasjonen, og mange innspill fra de fremmøtte.  Neste kommunikasjonsforum er 25.januar, og da står « Hvordan gjøre Kongsberg Agenda kjent i Norge» på planen. 

Wivi-Ann, Tale og Anette avsluttet uka med bylivs-workshop på stuebordet hjemme hos Wivi-Ann.  Det er veldig greit å trekke ut av kontoret og få litt roligere rammer når tanker og idéer, strategier og konkrete planer skal utarbeides.  For Anette, som er rimelig fersk på laget hos oss, var det et lite kick-off for å komme skikkelig i gang med jobbinga for alle dere som er en del bylivssatsningen hos KNF.
Uka oppsummert
Fredag var det bylivsworkshop for Wivi-Ann, Anette og Tale.
Industrilederforum samlet
Dette er Industrilederforum.
KMs energilab
Industrilederforum fikk omvisning hos Kongsberg Maritime før møtet sist fredag.
Videokurs
Ingenting å si på konsentrasjonen under onsdagens videokurs.
Ansatte i heis
I bakerste vogn på "Pølser & Politikk" sin heispitch satt gjengen fra KNF.