Uka oppsummert

10.11.2023

Teknologidagene - en realfagsfest for barn og unge

Hvert år i uke 45 er det Teknologidagene - en uke fylt av mange teknologiaktivteter.  Denne uka fikk alle Kongsbergs elever på 2., 5., og 8. trinn ta turen til Krona for være med på gøyale oppgaver og spennende aktiviteter.  Kongsbergs Gruppens teknologiseminar for alle 10. klassingene var som vanlig en suksess, og onsdag ble alle som underviser i hele utdanningspyramiden invitert til lærerprogram med temaet "Kunstig intelligens og undervisning".  Torsdag arrangerte Kongsbergregionen sin programmeringskonferanse for utvalgte lærere.
 

Vi sier som Lars; denne virker å være oppdatert

Tirsdag var det stor stas når næringsminister Jan Christian Vestre tok turen til Kongsberg for å presentere "Grønt Industriløft 2.0".  Noe av det som er nytt i denne 2.0-versjonen, er at manufacturing er tatt inn som et av regjeringens satsingsområder for industriløftet, og det er gode nyheter for Kongsberg.  Etter et kort, men konstruktivt rundebordsmøte sa Vestre at han svært gjerne kommer tilbake for å diskutere industriløftet mer detaljert med industrien vår.  Som LPs journalist så treffende skriver i sin dekning av besøket:  "Det er ikke alle ministre som gjennom tidene har besøkt Kongsberg og industrien som har hatt et like klart bilde av hva som foregår lokalt. Men akkurat denne, virker å være oppdatert."
 

"Bli kjent"-tur i byen

Onsdag og torsdag denne uken har vårt nyeste kollegatilskudd Anette, Irene og Tale vært på rundtur til butikkene i sentrum. Først og fremst var et for å hilse på, og introdusere Anette for butikkene, men det var også en fin mulighet til å forklare hva trioen fra KNF tenker om rollefordelingen internt hos oss, og hvem man vil møte på de forskjellige arenaene fremover. Torsdag formiddag slo også Glenn følge på runden, og han fikk mye god inspirasjon og mange tips til SoMe-innleggen han skal produsere for kongsberg.no frem mot jul.
 

Kongsberg kommune - en av våre aller viktigste samarbeidspartnere

Samtidig som "bylivs-gjengen" hadde sin runde i sentrum, hadde Wivi-Ann og Berit sitt første av en rekke månedlige møter med ordfører Line Spiten på hennes kontor.  Her var også kommunedirektør Per Morstad og kommunalsjef Håvard Fossbakken.  Den nye ordføreren vår er opptatt av å videreføre det gode samarbeidet kommunen har med KNF, og ikke uventet er hun svært opptatt av byens næringsliv.  Med en så positiv og engasjert kommuneledelse, både politisk og administrativt, gleder vi oss til å se hva vi kan få til sammen.  Første konkrete post på programmet er "Pølser & Politikk" 22. november, der ordføreren selvfølgelig vil delta.
 

Og ellers...

Kongsbergs julegater er som kjent et spleiselag og samarbeid mellom flere aktører. Visste du at Steinar i Kongsberg kommune sørger for at girlanderne henges til tørk før de legges (kostnadsfritt) på lager i kjelleren hos PK Eiendom? Denne uka ble de lastet på tilhenger, klare for å kjøres ut og henges opp rett over helgen.

Et hyggelig sted å være er viktig for både oss som jobber her , og for våre besøkende.  Derfor engasjerte vi fotograf Silje Holther for å friske opp lokalene våre med flotte Kongsberg-bilder. 

I tillegg til å være en dyktig fotograf, er Silje også en ihuga Kongsbergpatriot.  Hun syntes det var på tide å ta noen stemningsfulle naturbilder av den fine byen vår og områdene rundt, og utvalget med bilder som nå henger hos oss på Kirketorget er tatt på kjente og kjære plasser for Kongsbergfolk flest.  Du kan lese mer om Silje og bildene hennes her..

Onsdag kveld slo Intersport til med det som ble et ellevilt Vinterbonanza! Allerede et kvarter før åpning sto køen langt utover brosteinen med shoppingklare gjester. Inne i lokalet sto både leverandører og ansatte «klare for kamp».  Konseptet var soleklart – 2 timer med vanvittig gode priser på en haug med varer. Alt i alt oppsummerer Intersport med at Vinterbonanza er kommet for å bli som den braksuksessen det var. Konseptet er et utspring av de tidligere klubbkveldene, som butikken merket at var i ferd med å miste litt piffen. Vi heier på omstillingen og venter spente på litt tall fra kvelden. Til inspirasjon for flere :)

Det har i mange år vært jobbet med utvidelse av både terminalbygg og flyvninger via Notoddenlufthavn.  Denne uka var KNF invitert til å gi sine innspill til en samfunnsøkonomisk analyse for å vurdere hva effektene av videre utvikling av flyplassen vil være for næringslivet i regionen.

NHO Viken Oslo har i mange år hatt et nært og godt samarbeid med Kongsbergs Næringsliv, og med Kongsberg kommune.  Fredag ettermiddag kom de til Kongsberg for å hilse på den nye ordføreren vår, som er klar for å fortsette samarbeidet til beste for byens næringsliv.
Uka oppsummert
Ukas høydepunkt på K-tech var utvilsomt celebert besøk av næringsminister Jan Christian Vestre.
Vi pynter med bilder
Silje Holter, fotograf og Kongsbergpatriot, har hjulpet oss å friske opp Kirketorget 4 med vakre bilder.
Julegirlander
Nå er julebelysningen lastet opp, og klare for oppheng i neste uke.
Oppheng av bilder
Hvor mange trengs det for å henge opp et bilde hos KNF? Her er Anette, Irene og fotograf Silje Holter i full sving.
NHO, KNF og ordfører
Fv.: Hildegunn Fallang (NHO Viken Oslo), Wivi-Ann Bamrud (KNF), ordfører Line Spiten og Elin Kaafjeld (NHO Viken Oslo).