Uka oppsummert

13.10.2023
Nå skjer det mye hos oss i KNF.  Aller mest spennende er rekrutteringsprosessen vi er midt oppe i - hvem blir våre nye kollegaer?
Waterhole er en svært populær møteplass for næringslivet i Kongsberg.  Mandag var det på tide å sette seg ned med resten av programgruppa og planlegge fire nye fredagsmøter for 2024.  Vi lover et variert og spennende program for neste år. Har du forresten husket å melde deg på årets siste Waterhole 20. oktober?  Da er det ledelse som står på programmet, og Heidi Minde vil inspirere tilhørerne med Fridtjof Nansen som referanse til egen ledelseshverdag.

Der er Berit som representerer KNF i samarbeidet med med Tekna, NITO, DNB, USN og NHO Viken Oslo.  Fra 1. januar overtar KNF også sekretariatsfunksjonen for Waterhole Kongsberg. 

Tirsdag morgen hadde Kirkens Bymisjon invitert til frokostmøtet "Kokain og blålys".  Der var Berit sammen med 180 andre og lyttet til Ronny Rene Raveen som fortalte om et liv utenom det vanlige.  I samtale med Hans Arne Odde kunne den tidligere politimannen, befalet og lederen gi tilhørerne innblikk i sin bakgrunn med tøffe utenlandsoppdrag, hard festing og hvordan han kom seg på beina etter å ha vært helt nede på bunnen.

Tale og Wivi-Ann har i år bidratt inn på Damenes Aften i regi av Lions! Med hver sin mikrofon dro de gjestene gjennom en forrykende moteshow med raske kommentarer, jovial humor og glimt i øyet. Mote er kanskje ikke deres fagfelt, men å prate…det kan de! I forkant av arrangementet bidro KNF inn med design av plakater, billetter og presentasjoner.  Dette valgte vi å bruke tid på fordi Damenes aften er en flott arena hvor flere av våre medlemsbedrifter får vist frem seg og sine varer. Vi håper arrangementet har bidratt til økt omsetning i sentrum!
 

Nå er vi midt i en kjempespennende prosess

Vi var veldig spente da vi lyste ut to stillinger som prosjektledere her hos oss.   Hvem ville søke?  Hva slags  bakgrunn og kompetanse vil de kunne ta med seg inn?  Og  ville det være flere enn oss som synes det er spennende å være med og utvikle næringslivet i byen vår?

Responsen  var overveldende i dagens arbeidsmarked!  Nesten 70 søknader kom inn.  Nå har vi den vanskelige, men gøyale jobben, med å vurdere hvem vi tror passer inn når skal utvide  staben.  Mange av søkerne har kjennskap til oss allerede, enten som samarbeidspartnere, eller som ansatte i en av våre medlemsbedrifter.  Det tar vi som en ekstra klapp på på skulderen.  
 
Utdanningen og den faglige bakgrunnen til søkerne er svært variert, noe som er spennende å se på opp mot arbeidsoppgavene og rollene som skal fylles.  I jobben her hos oss er kanskje det viktigste at vi totalt sett favner et bredt spekter av kompetanse og erfaring, men samtidig har spisskompetanse og ferdigheter innen for eksempel arrangement og prosesser vært det vi i denne utlysningen har etterspurt mest.   Vi ønsker oss mangfold i  gjengen på Kirketorget, så både kjønn, alder og etnisitet skal vurderes.  Mangfold er også ulikhet i utdanning og personlighet, og det er  trolig det som er vanskeligst å sortere.  Ikke minst må vi passe sammen som et team. Her skal alle spille sammen på laget, og kunne jobbe godt sammen.

Ansettelsesprosesser er spennende og lærerike , men også tidkrevende og komplekse.
Vi har fått mange flotte søkere, men kan kun velge ut to.  Vi vet at det er mange som vil bli skuffet og som har et stort ønske om å jobbe her sammen med oss.  Det tar vi med som en anerkjennelse.  Men det er også en mulighet for KNF til å vokse og bli enda større, og dermed få behov for å ansette enda flere på et litt senere tidspunkt!

Fredag formiddag tok Tale og Sverre i mot fire polske hospitanter som har besøkt Kongsberg kommune denne uka.  Vi fikk en henvendelse fra kommunen om at de ønsket å høre om hvordan KNF jobber, og selvfølgelig ville vi fortelle om det.  Det viste seg at det er en stor delegasjon fra mange polske byer i Norge, fordelt over flere kommuner her i Norge, og de var like interessert i å fortelle om seg og sine byer som det vi var om oss og om Kongsberg.  Et veldig hyggelig besøk å avslutte uka med :)
Uka oppsummert
Tale og Wivi-Ann lever det glamorøse KNF-livet :)  Her fra konferansierjobben på Damenes Aften onsdag kveld.
Agenda frokostmøte
Rundt 25 glade Agenda-entusiaster møtte opp på torsdagens frokostmøte "Kongsberg Agenda - what's in it for me?"
Besøk fra Polen
En hyggelig fredags formiddag med besøk fra Polen.