Uka oppsummert

29.09.2023
Hvor i all verden ble det av denne uka??  Dagene har flydd med mange spennende oppgaver og møter.
Kongsbergskolen har hatt flere møter denne uka, og endelig kan vi bekrefte at det blir Teknologidager for barn, unge og lærere i år også.  I uke 45 dundrer det løs med realfagsaktiviteter på Krona, og nå gleder vi oss til å snekre ferdig programmet og sende ut invitasjoner til alle skolene i Kongsberg kommune.

På onsdag tok Tale en prat med Kongsbergmarken som ønsker å dra med seg hele byen på jubileumsversjonen av Marken 2024. Kongsbergmarken finner sted på Kirketorget i uke 9 neste år, og håper at byens restauranter, hoteller og butikker ønsker å være med å pynte byen i markensstil.

Torsdag morgen inviterte Tale til Forum for Byliv med vaffelfrokost (et svært populært tiltak) her hos oss.  26 deltakere fra bylivsbransjene møtte opp, og det ble en solid kombinasjon av vaffelhygge, diskusjoner og latter.  Nå har bylivsgjengen, med Tale i spissen, nok å ta tak i utover høsten og vinteren.

Torsdag var den store "forum-dagen", så etter at Tale hadde sagt pent adjø til Forum for Byliv, ble møterommet ryddet og Wivi-Ann kunne ønske velkommen til HR-forum.  På agendaen sto blant annet et spennende bokonsept kalt "Evergreen coliving", nettverk for ansatte-partnere, byjubiléet neste år og ikke minst det evige spørsmålet om rekruttering.  Det var en ivrig gjeng som hadde tatt plass rundt møterommet, og over bordet ble det bedt om at vi innkaller til et ekstra HR-møte før jul.  Vi synes det er kjempegøy med engasjerte medlemmer som tar initiativ og vil noe!

Sammen med Kongsberg kommune deltar KNF i "City Centre" - et prosjekt som har som formål å gjøre kommuner i små og mellomstore bedrifter bedre i stand til å planlegge og utvikle sentrum slik at de blir mer attraktive. Prosjektet ledes av Transportøkonomisk Institutt (TØI). Torsdag og fredag var Irene i Oslo for å høre om hva kommunene gjør for å styrke handel og service i sentrum.  Hvilke planer lager kommunene, og hvilke prosesser gjennomføres?  Vil planene som lages og vedtas bidra til et mer attraktivt og levende sentrum, og kan planprosessene effektiviseres og forbedres?  Og hvor godt fungerer egentlig verktøyene plan- og bygningsloven bruker i slike prosesser?  Kommunene som deltar i prosjektet er Lillehammer, Tønsberg og Arendal i tillegg til Kongsberg.

Fredag morgen var det oppmøte i Magasinparken for oss som ville "Gå med næringslivet" i regi av NHO Viken Oslo.  Wivi-Ann og Berit stilte sammen med flere andre representanter fra næringslivet, og tre politikere fra det nye kommunestyret i Kongsberg.  Dette er en ypperlig anledning til å få en uformell prat med politikerne om hva som er viktige saker for alle som driver en eller annen form for næring i kommunen, og det manglet ikke på tanker og meninger fra den kanten.  En attraktiv by, infrastruktur og forutsigbare rammebetingelser var temaer som gikk igjen i flere av gruppene.  Sist med ikke minst er det viktig for næringslivet at politikerne fortsetter samarbeidet seg i mellom i viktige nasjonale saker, og sørger for at "Team Kongsberg" (næringsliv og politikere) er og blir et begrep for det unike samarbeidet i Kongsberg.

Sverre fra Kongsberg Næringsforum og Vekst i Kongsberg, Laura fra 400-års jubileet og Kenneth og Tonhild fra Kongsberg Kommune samarbeider om flere felles kommunikasjonskanaler og innhold. Alle jobber vi for et bedre Kongsberg, og da er det viktig at vi på best mulig måte sammen kan få ut våre budskap. Vi jobber på tvers av organisasjonene og kanalene, og innhold deles og spres. Alt dette koordineres i månedlige statusmøter.

Fredag jobbet Tale, Wivi-Ann og Sverre videre med Kongsbergkonferansen sammen med Håvard i kommunen.  Kongsbergkonferansen er en lokal næringslivskonferase som tar for seg dagsaktuelle temaer for virksomheter i Kongsberg.  Blant annet har vi valgt å samarbeide med Dana på 1624, og kobler derfor arrangementet opp med Afterwork!  Det tror vi blir knalltøft!!
Uka oppsummert
City Centre
Irene har vært på City Centre-konferansen denne uka.
Gå med næringslivet i Kongsberg
Fredag morgen møttes lokalpolitikere og næringsliv til en liten gåtur og uformell prat i regi av NHO Viken Oslo.