Uka oppsummert

14.04.2023
Til tross for en kort uke, er vi i full gang etter påskeferien.
Landsskytterstevnet skal arrangeres i Kongsberg i 2025.  Det kan virke lenge til, men planleggingen er i full gang.  Det er et stort apparat som skal i sving for å avvikle et enormt nasjonalt idrettsarrangement med mange tusen deltakere og besøkende.  Tirsdag denne uka var det samarbeidsmøte hvor Wivi-Ann møtte  tre engasjerte fyrer som allerede er godt i gang med planleggingen. Vi kommer til å ha jevnlig dialog i tiden fremover for å gjøre vårt beste for at Landsskytterstevnet i 2025 skal bli en fantastisk opplevelse for både utøvere og besøkende, men også for næringslivet her i Kongsberg.

Onsdag tok Wivi-Ann med 11 journalister / ansatte fra Laagendalsposten til Teknologiparken for å få en liten rundtur og oppdatert informasjon om hva som skjer "innafor gjerdet", og i de ulike bedriftene.  De fikk innledningsvis en rask historisk oversikt over hvordan Kongsberg Våpenfabrikk har utviklet seg over tid, og hvordan dette henger sammen med dagens bedrifter og produkter.  Deretter ble det presentasjoner fra noen av hjørnesteinsbedriftene, som Kongsberg Gruppen,  TechnipFMC, GKN Aerospace og Siemens Energy.  Kongsberg Innovasjon og K- tech krydret det hele med å fortelle om deres rolle inn mot bl.a. disse bedriftene.  

Det var tettpakket informasjon og trolig mange nye begreper og utrykk for avisgjengen, men heldigvis ble det litt mere praktisk og forhåpentligvis forståelig når vi tok turen rundt og fikk se noen av de utviklingsprosjektene som foregår.  KOGs Remote tower og fjernstyrte flyplasser var noe av det som ble vist frem.  Lokalavisa er en viktig aktør og samarbeidspartner for næringslivet, og denne dagen hadde som mål å gi de et lite innblikk i det som skjer i industrien. Kjennskap og forståelse for hverandres roller og oppgaver gjør samarbeid lettere, så kanskje det er næringslivet som neste gang kommer på besøk til Laagendalsposten?

På Initiativ fra Buskerud Næringshage (Etablererveiledningen), etableres det som skal hete Gründerkveld på Kongsberg.  Dette er et samarbeid mellom etablererveiledningen ved Buskerud Næringshage, Kongsberg Næringsforum, Akari, DNB, Exacta og Devion, og denne uka var det planleggingsmøte.  Første Gründerkveld går av stabelen 2. mai kl 17-19 på Privat Bar, hvor blant annet Etablererlosen til DNB kommer, sammen med gründerne bak Silver Destillery, Kongsbergs nye gin-produsent.  Formålet er å skape en uformell arena for de med en idé, har et ønske om å starte for seg selv, og de som ønsker vekst i eget selskap, kan møtes, bli kjent og dele tanker og erfaringer. 

Vekst i Kongsberg og Kongsberg Næringsforum hadde torsdag morgen et frokostmøte der Sverre og Tale informerte om pågående og kommende kampanjer, nye spørreundersøkelser og bruk av byens skjermer for å nå ut med alt som skjer i byen vår. Det pågår i skrivende stund rekrutteringskampanjer, og det planlegges sommerkampanjer. Krona, hotellene og Stortorvet stiller skjermer til disposisjon for å få ut www.kongsberg.no-budskapet om alt som skjer i byen.

Torsdag ettermiddag hadde vi nye innleieregler fra bemanningsforetak på agendaen.  Advokat og partner Linn Kristin Evju og Lene Homstvedt fra Advokatbyrået Fulford Pettersen & Co ga de fremmøtte en praktisk tilnærming til regelverket, og tips til hvilke tiltak og tilpasninger bedriftene bør iverksette. Det er fortsatt en del uklarheter rundt de nye reglene, så siste ord er neppe sagt om saken.

USN og Vekst i Kongsberg utarbeider en ny trivselsundersøkelse for byens nærmere 300 studenter som er tilknyttet USN og Fagskolen.  Her ønsker vi å få vite hva de liker og ikke liker med byen, og om de planlegger å bli værende her etter studietiden. Funnene i denne undersøkelsen skal primært brukes til å forbedre informasjonsarbeidet mot studentene. Undersøkelsen er planlagt gjennomført våren 2023, og skal gjentas årlig.
Uka oppsummert
Denne uken fikk en gjeng fra Laagendalsposten omvisning og presentasjoner i Teknologiparken.
Landskytterstevnet
John Melvin Tveiten, Roar Kongsjorden og Odd-Bjørn Vatne møtte Wivi-Ann for å snakket om Landskytterstevnet i 2025.
ViK Tale
Tale informerte om årets sommerkampanje på Vekst i Kongsberg-frokostmøtet torsdag morgen.