Uka oppsummert

17.02.2023
Denne uka har vi gjort noe vi aldri har gjort før - det er alltid spennende, og veldig gøy!  "Pølser & Politikk" ble alt vi hadde håpet på, og vel så det :)
Hos oss på Kirketorget starter vi alltid uka med det ukentlige driftsmøtet.  Her diskuterer vi stor og smått, planlegger og prioriterer hva vi skal gjøre fremover og hjelper hverandre med tips, triks og gode innspill.  

Det er lokalvalg til høsten, og i den forbindelse hadde Berit invitert nyhetsredaktør i Laagendalsposten, Linn Kristin Djønne, til en prat om hva vi kan samarbeide om.  Det er allerede bestemt at Linn skal lede partilederdebatten på Waterhole i august.  Det ble selvfølgelig en del prat om Kongsberg Agenda sin politiske scene også, og lokalavisa har mange spennende ideer og tanker for bruk av det vi kaller "Politisk Agenda".  Det kan du lese litt mer om i vår faste spalte "På Agendaen denne uka".

Tirsdag ettermiddag tilbrakte Tale tiden som jurymedlem under skolemesterskapet for ungdomsbedrifter ved Kongsberg vgs. Sammen med Stein Sandvold (K-tech) og Mats Hagland (Kongsberg Innovasjon), delte hun ut priser, sjekker og diplomer for beste produkt og beste salgsteam! Det er ingen tvil om at det vanker flere spennende gründerspirer her i Kongsberg!

Onsdag kveld var ukas høydepunkt!  Da kunne vi endelig ønske velkommen til "Pølser & Politikk" - KNFs lille "kick-off" til valgkampen.  Rundt 40 personer var samlet på Christians Kjeller til hyggelig og uformell prat.  Politikk ble diskutert, og pølser fortært.  Et vellykket arrangement som definitivt skal gjentas!

Torsdag var det tid for trekning av gavekort etter medlemsundersøkelsen vår.  De heldige vinnerne ble Sølvpoten og Trude Kolset på Strikk & Tøy.  Det var Wivi-Ann og Daniel som sto for trekningen.  En av Daniels siste oppgaver før han går ut i fire måneders pappapermisjon med lille Noah, var å dele ut gavekortene til fornøyde vinnere.

Vi ønsker å gjøre KNF tilgjengelig også for studenter. Torsdag inviterte vi derfor studenter til en prat om hva de tenker gjør Kongsberg Næringsforum relevant for studentene. Det kom mange gode forslag på bordet, blant annet et ønske om en arena der bedriftene kan pitche studentoppgaver. Sånn det fungerer i dag er det tidkrevende både for bedriftene og studenten.

Studentene er også opptatt av sosiale møtearenaer og muligheten til å bli bedre kjent med byen. Dette gir oss et insentiv for å forsterke Minglemølla-konseptet som kan være et viktig tilbud til studentene. Vi gleder oss til videre samarbeid med studentene og allerede i neste uke tar Sverre og Tale turen til Krona for å delta på Karrieredagen for studentene ved Campus Kongsberg.

Fredag morgen var det Waterhole. I underkant av 80 deltagere var påmeldt til Øystein Dørum, sjefsøkonom i NHO, sitt foredrag «Den perfekte stormen - om korona, krig og oss». Viktige globale utviklingstrekk har påvirket situasjonen og utsiktene for norsk økonomi og norske bedrifter. Hans oppsummering av situasjonen var som følger:
  • Korona og krig har påført global økonomi en «perfekt storm»
  • Energimarkedene er i ubalanse
  • Vi har historisk høy inflasjon og høye renter, MEN det er lys i enden av tunnelen
  • Det er fortsatt bra driv i norsk økonomi, og vi har lav ledighet.
  • Men - det er svak stemning i bedrifter og husholdninger
  • Og vi styrer mot mildt tilbakeslag, med lav jobbvekst og flere arbeidsledige.
Kanskje ikke det hyggeligste budskapet å ta med seg inn mot helg, men så lenge det ser ut til å lysne der fremme skal vi vel klare oss.  
Uka oppsummert
Sjefsøkonom i NHO, Øystein Dørum, holdt foredrag på Waterhole.
Tale jurymedlem
Mads Hagland (Kongsberg Innovasjon), Tale fra KNF og Stein Sandvold (K-tech) var blant jurymedlemmene under skolemesterskapet for Ungdomsbedrifter.
Wivi-Ann og Daniel trekker gavekort
Wivi-Ann og Daniel trakk vinnerne av sentrumsgavekort etter vår medlemsundersøkelse.
Wivi-Ann serverer pølser
Når pølsekøen ble for lang på Christians Kjeller, tro Wivi-Ann til som servitør.