Uka oppsummert

03.02.2023
Nok en travel uke er over for oss her på Kirketorget, og nå legger vi oss på lading over helgen!
Mandag var det en delegasjon fra Senterpartiet som  fikk lære litt om hvordan vi samarbeider med kompetanse som overskrift.  Det var Stortingsrepresentantene Maren Grøthe og Aud Hove fra Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget som sammen med  Rådgiver Vanja Krakk og Magnus Weggesrud fra  Finanskomiteen i Viken Fylke som møtte oss på Krona. Industrien var representert ved Willy Holdahl  og Hans Petter Blokkum, Fagskolen ved Jonny Pettersen og USN ved Elisabeth Syverud. Som vanlig måtte Wivi-Ann bli streng i stemmen for å passe på tiden og at besøket kom seg videre til K- tech da praten ble ivrig og klokka gikk fort!

Tirsdag ettermiddag var det godt oppmøte på forum for Byliv, og tilbakemeldingene er foreløpig utelukkende positive til den nye strukturen. Irene, Wivi-Ann og Tale dro møtet og føler seg trygge på at dette blir en nyttig og mer givende arena for alle deltakere.

Til høsten er det kommune- og fylkestingsvalg, noe som åpenbart vil ha konsekvenser for næringslivet på mange måter.  Derfor tok Wivi-Ann og Berit turen til NHO og et felles møte med alle næringsforeningne i Viken onsdag morgen.  I tillegg til å få hilse på NHOs nye regiondirektør for Viken Oslo, Vegard Einan, ble det lagt planer for hvordan vi i samarbeid kan jobbe for næringslivets interesser opp mot den kommende valgkampen.

Sverre og Vekst i Kongsberg samlet onsdag en testgruppe med 5 studenter fra Fagskolen og USN for å lage en spørreundersøkelse om Kongsberg er et bra sted å studere. Temaer som hvorfor man valgte å studere i Kongsberg, trivsel under studietiden og hva som er viktig for ville bli i Kongsberg ble diskutert. Resultater fra undersøkelsen som skal sendes ut til alle 1 700 studentene på Krona, skal brukes for å gjøre Kongsberg til en bedre studentby

Punkter som regnskap og resultater for 2022, planer for 2023, prioriteringer og satsninger var alle temaer på torsdagens styremøte i KNF.  Kongsberg Agenda  er et stort, nytt og krevende arrangement for KNF, men som også er utrolig gøy å jobbe med!  KNF er prosjekteier og dermed den som  tar størst risiko og «belastning».  Styret er samstemt i at det er en riktig satsning, og det var gode diskusjoner om hvordan vi best kan gjennomfør dette store arrangementet!

Etter styremøtet forsatte Wivi-Ann dagen med å være vertskap for Vegard Einan som tilbrakte sin andre arbeidsdag som ny regiondirektør i NHO på Kongsberg.  NHO er en viktig samarbeidspartner i mange saker, og vi var veldig glade for at han ville bruke en hel dag med å bli litt kjent med Kongsbergs næringsliv.  På programmet sto verkstedbesøk hos GKN Aerospace og informasjon om de stor industrilokomotivene hos Kongsberg Innovasjon.  På besøk på  ID lab’en på Krona fikk den nye regiondirektøren  informasjon om  Kongsbergskolen, Fagskolen og USN.  Sist på besøksrunden var  Best Western Hotell og en sofaprat med Geir Aage og Gro Sel Tveito. Vegard visste nok litt om Kongsberg før han kom, men jeg tror han erfarte at det ikke holder med bare èn dag for å høre om alt det  spennende som skjer her.  Han kommer tilbake om ikke lenge, det han hørte om Kongsberg Agenda trigget nok til å ta turen tilbake allerede i juni!

KNF får ofte henvendelser om å ta imot, og vise forskjellige gjester hva som skjer i vårt næringsliv.  Det er alltid hyggelig å ta den jobben når vi har et TEAM Kongsberg som stiller opp på kort varsel og bidrar med innlegg, presentasjoner, omvisninger og en ordfører som alltid tar rollen som vertskap på største alvor.

Vi i KNF har et mål om  ha en god dialog med politikerne våre, både lokalt, regionalt og nasjonalt.  På torsdag ettermiddag var det MDGs Cecilie Søvik som tok turen innom oss i KNF.   En uformell prat om hvordan det står til i de ulike bransjene, hvordan vi i KNF jobber, og hva som er de viktigste sakene som vi ønsker at de ulike partene skal ta med seg av innspill inn i sitt programarbeid før høstens lokalvalg.
Uka oppsummert
Fagskolen var et av stedene som fikk besøk av NHOs nye regiondirektør Vegard Einan på torsdag.
Senterpartiet
En delegasjon fra Senterpartiet var på besøk på Kongsberg denne mandagen.
To trøtte damer
To trøtte damer etter en lang møtedag i Oslo.
NHO på Gyldenløve
NHOs nye regiondirektør avsluttet sin dag på Kongsberg med en sofaprat på Best Western Gyldenløve Hotell.