På tide med litt skryt, Kongsberg!

14.10.2022
Selv om den kjølige høstluften har truffet byen, er det full fres i Kongsberg. Tomme lokaler fylles, eksisterende tilbud utvides og næringen fremstår som fremoverlente og inkluderende ovenfor hverandre.
Er vi inne på et positivt spor i en ellers litt trasig hverdag? La oss si ja og skryte litt av oss selv!  Her er noe av det nye som skjer:
  • Ny indisk restaurant i storgata 35 åpner 18. Oktober
  • Hjørnelokalet i gågata, samt det tidligere lokalet til Marlenes bistro skal fylles
  • Kongsberg har fått et egnet utested for 18-åringer
  • Sport 1 utvider til Berjasenteret
  • Det nye bakeriet Kongsberg Baker’n har åpnet dørene
  • Argus gjenåpner helgen 29. Oktober med Halloweenfest
  • Laagendalsposten inviterer til Quiz på Energimølla


Riggen er klar, nå må du på fest!

Tidligere i høst la Vekst i Kongsberg frem resultatene av en innbyggerundersøkelse her i Kongsberg. Utelivet var blant taperne denne gangen, noe Quality hotell Grand bet seg merke i. Og her Kongsberg, her kommer det kule:

En spørreundersøkelse har liten verdi om vi ikke baserer våre neste steg på resultatene. Dette bestemte hotellet seg for å gjøre og blåser derfor liv i utestedet Argus helgen 29. oktober! Det er gøy å se at vi har kommet dit at vi deler info og tar grep basert på kunnskap.

Kongsberg kan nå skilte med et nærmest fullverdig utelivstilbud, for både deg som er 18, deg som er midt imellom og deg som (sett i tall) er av den eldre garden.

Det er likevel viktig å påpeke at uteliv ikke er noe vi kan bestille, for hva er vel festen uten folka? Vi håper og se gatene fylles med folk i Kongsberg helgen 29. oktober, og flere helger! Være seg på quiz, ølsmaking, dansegulvet eller over en bedre middag.
 

Utested for 18-åringer

Mangelen på utested for 18-åringen sto senest i lokalavisa 07. Oktober. Denne rollen er faktisk dekket av det som kanskje er byens kuleste konsertlokale, Energimølla. Simen og gjengen på Mølla har gjort et løft i innredningen og åpner i tillegg opp for 18- åringene.

«Det er sånn at vi har oppe onsdag og torsdag fra 18:00-00:00 og fredag og lørdag fra 18:00 – 02:00. Og ja, 18-års grense.» Skriver Simen i en positiv tekstmelding.
 

Quben – et unikt fellesskap

Lokalene som til sammen danner Quben finner du på Nymoens Torg. Her skjer det så mye spennende at du rett og slett må gå inn og google dem. Det nyeste tilskuddet i kvartalet er Kongsberg Baker’n, et hyggelig bakeri med sjel, knallgode bakevarer og minst like god service. Vi anbefaler Quben-bollen.
 

Et løft i standard

Privat bar er byens mest besøkte utested for de som virkelig ønsker seg en fest. Godt etablert i kjente lokaler, kan Privat klappe seg selv på skuldra om dagen. For bak baren står det rutinerte, hyggelige bartendere som kjører opplæring med nyansatte selv i beste sendetid! De observerer, guider med stødig hånd og sørger for at hver drink som går ut av baren er av den standarden de selv kan stå inne for.

Det er vanvittig kult å se hvordan de ser sine ansatte, holder en god tone og prioriterer opplæring! For gjett hva, det går likevel unna i køen for deg som gjest. En applaus til Privat, som har gjort staben til en del av opplevelsen.
 

Kort oppsummert:

Byens aktører viser at de vil og vi heier stort på alle og enhver, medlemmer og ikke-medlemmer!
- En skrytepost på en fredag fra oss i Kongsberg næringsforum.
På tide med litt skryt, Kongsberg!
Argus
Det blåses liv i Argus igjen helgen 29. oktober!