På Agendaen denne uka

09.06.2023
Nå er det armer og bein!  Med en drøy uke igjen til avspark er det tusen detaljer skal på plass.
Tirsdag morgen var Wivi-Ann på besøk i Kommunedirektørens ledergruppe for å gi en kort status på Kongsberg Agenda. Hun avsluttet med en oppfordring  til kommunen om å ta en aktiv rolle i sin oppgave som vertskapskommune  både ved å delta i ulike arrangementer, være synlige i bybildet og sørge for at byen er pyntet til fest.  Wivi-Ann oppfordret også til at de som arbeidsgiver informere sine ansatte om hva som skjer.  At kommunen er bevisst sin vertskapsrolle fikk vi et bevis på samme dag, for da det ble satt ut massevis av nye friske blomster rundt om i byen og ekstra søplebøtter, benker og bord ble plassert ut.

Denne uken har vi fått levert en haug med bannere og annen visuell dekor til Kongsberg Agenda! Det blir et fargerikt byrom hvor «jo mer jo bedre» har vært mottoet. I kombinasjon med appen, skal den visuelle dekoreringen hjelpe gjestene med å finne frem.
 
En av de tingene vi har gledet oss mest til, er franskgjerdetrekkene. I år har vi nemlig valgt å prøve noe som for oss er helt nytt! I stedet for å stripse opp flere løpemeter med plastduk, har vi sammen med leverandør skreddersydd stofftrekk med vår profil! – Hvor vanvittig kult er ikke det?  Prototypen kom tirsdag morgen, og Tale og leverandør dro ut og testet en snau time senere.  Sømmen ble justert 3 cm opp, og klarsignal til produksjon kunne gies.   Nå krysser vi fingrene for at alt kommer i tide, og at dere blir minst like fornøyde som det Tale er.

Sikkerhet og beredskap er viktig på et så stort arrangement som Kongsberg Agenda.  Egne risikoanalyser, vurdering av avbøtende tiltak og ikke minst hva som kan gjøres for å minimere risiko for skader og hendelser. Planer og tiltak, møter og vurderinger har stått i fokus for Wivi-Ann denne uka.  

Wivi-Ann og  Irene, som har ansvaret for logistikk  og en del praktiske oppgaver  under Agenda, hadde fredag et oppsummeringsmøte ned kommunen, brann og politiet for å sjekke ut at alt er som det skal  for å sikre at Agenda skal være en trygg og god opplevelse for alle som deltar eller bidrar til gjennomføringen.

Har du forresten fått med deg hva Politisk Agenda er?  Nytt av året er det at Kongsberg Agenda er delt opp i underkategorier, der hvert tema har sin egen scene. Politisk Agenda holder til i Christian Augusts gate – kanskje bedre kjent som Grand-gata.  Hvor skal strømmen komme fra i framtida? Hvem er best på byutvikling i Kongsberg? Dette er bare noen av svarene du kanskje får under Politisk Agenda.  Det blir et veldig variert program og mange ulike temaer som skal tas opp, alt fra psykisk helse,  kunstig intelligens, bærekraft og energiforsyning. Dette skal være stedet for de samfunnsengasjerte.  Les mer om Politisk Agenda her
På Agendaen denne uka
Franskgjerder
Blir ikke disse gjerdene fine?