På Agendaen denne uka

26.05.2023
Etterhvert som programmet for Agenda vokser, øker pulsen hos oss som jobber med det.  Nå er det fryktelig mye som skal på plass i løpet av de neste 4 ukene.
Programmet vokser stadig, og det samme gjør lista over celebre personer som kommer til Kongsberg i uke 25.  Det første arrangementet som sparker i gang årets Agenda skjer i bakgården på Privat Café allerede klokken 10 onsdag morgen, og deretter går det slag i slag.  Statsminister Jonas Gahr Støre kommer til den offisielle åpningen i Techboksen klokken 15.  Sammen med en rekke andre sentrale politikere skal han også delta i Sommerdebatten.  Du kan følge med på programmet her, eller i app'en som du forhåpentligvis vil laste ned fra Appstore så snart du har lest ferdig dette ;)

Vi er mange fra en rekke bedrifter og virksomheter som jobber med Agenda.  Ingunn Hæve fra TechnipFMC har i år som i fjor ansvaret for konseptet Tech Talks.   Her vil vi ta pulsen på utviklingen, avmystifiserer begreper og dykker ned i teknologiens verden. For avansert for deg, sier du? Gode ordstyrere bidrar til avkoding av fagspråk og stiller spørsmålene vi alle lurer på!  Agendas første Tech Talk kan du få med deg fra Techboksen allerede klokken 11 onsdag 21. juni.

Bygg- og anleggsbransjen har i år som i fjor tatt initiativ til aktiviteter og arrangement både torsdag og fredag under Agenda, og på Forum for Bygg, anlegg og eiendom på torsdag ga Siv Anja Løvaas oss en oppdatering på fredagens arrangement i bakgården til Pub’n.  Et arrangement som blir ennå større enn i fjor!

De siste brikkene er i ferd med falle på plass før det hele braker løs onsdag 21. juni, og fredag morgen var det aller siste møtet for styringsgruppen for Kongsberg Agenda. 

Fredag formiddag var det en hel delegasjon på befaring i sentrum, med påfølgende planleggingsmøte på Kirketorget.  Det er ikke lenge til vi skal starte å rigge for den store teknologifesten, og da må alle detaljer være på plass.  Det er mange som er involvert i Agenda, og mye som skal koordineres og finpusses.

I år satser Kongsberg Agenda litt ekstra på studenter! På programmet står Kongsberg Sustainable Sprint; en teknologikonkurranse med fokus på bærekraft der vinnerlaget tar med seg 50.000 kroner.  Det blir også konserter og nettverksbygging på Energimølla.  Fredag ettermiddag møtte Heidi gruppen med studenter som skal hjelpe oss med å få Kongsberg Agenda ekstra student-vennlig i år.
På Agendaen denne uka
Det aller siste styringsgruppemøtet før Kongsberg Agenda. Fv. Geir-Aage Tveito (Best Western Gyldenløve Hotel), Trine Lunde (TechnipFMC), Ronny Lie (Kongsberg Gruppen), Håvard Fossbakken (Kongsberg kommune), Willy Holdahl (GKN Aerospace) og Wivi-Ann Bamrud (KNF).
Planleggingsmøte
Fv. NN, Wivi-Ann fra KNF, Anne Cecilie fra KDA på skjermen, NN og Henrik fra JCP, Christian fra Lyd & Lys og Irene fra KNF.