På Agendaen denne uka

28.04.2023
Programmet for årets Agenda vokser stadig.  Det skal godt gjøres å ikke finne et arrangement som passer for deg under de fire dagene teknologikonferansen foregår.
Også denne uken har det vært mange spennende og lærerike møter med ulike bedrifter, organisasjoner og andre som vurderer å ha arrangement eller stand under årets Agenda.  Tirsdag ettermiddag kom en gjeng fra den lokale Pridekomiteen for en uforpliktende prat med Wivi-Ann om mulige programposter og aktiviteter. Ingen ting ble besluttet over bordet, men mange gode og høyaktuelle temaer ble diskutert og vurdert. Det blir spennende å se hva resultatet blir!

"Jenter og teknologi" er NITO og NHO sitt initiativ for å få flere jenter til å velge teknologifag. Denne uken møtte Tale og Heidi NITO for å diskutere hvordan de kan sette dette på agendaen i uke 25. De siste årene har man sett en økning av jenter som velger teknologiutdanning, men det trengs enda flere.  Norske bedrifter har et stort behov for teknologer fremover, og en viktig jobb fremover blir å sikre at jentene velger teknologi også når de skal ut i jobb.

Det er innmari gøy at så mange forskjellige aktører stadig henvender seg til oss med kreative og spennende idéer!  Så vet vi at det er en del der ute som smått lurer på om det er noe de kan gjøre eller bidra med, men som ikke helt vet hvilken ende de skal begynne i.  Derfor har vi satt opp en ny workshop for idémyldring og praktisk informasjon og hjelp 9. mai.  Tilsvarende workshop ble gjennomført tidligere i april, og det ble en suksess.  Spennende idéer kom på bordet, nye samarbeidspartnere fant sammen og spørsmål om praktiske løsninger ble besvart.  Så - om du har en liten spire til en idé, så er du hjertelig velkommen til workshopen 9. mai.

Styringsgruppa for Kongsberg Agenda møtes jevnlig for å sikre at planleggingen av årets Agenda går som forutsatt. Fredag morgen var det programmeringen som hadde fokus da gruppa møttes hos KNF.  Gjennomgang av de ulike konseptene,  hvilke arrangementer som er besluttet og hva som er de viktigste sakene å jobbe med fremover.  Også Agenda har noen klare økonomiske rammer som vi må forholde oss til, så økonomirapportering og vurdering av risiko var også et sentralt tema på møtet.
På Agendaen denne uka