Opplevelsesnæringen forbereder seg på storinnrykk

Det har blitt en god tradisjon at opplevelsesbedrifter i byen setter av en dag og inviterer hverandre til "visning".
Denne fine junidagen møttes følget på rundt 20 personer i bakgården på Opsahlgården. Der bød Micke på ølsmaking og fortalte om brygging, planer for bryggeriet og hva de kan tilby utover i sesongen.

Målet med disse visningsturene er å bli kjent med andres produkter og tilbud, og ikke mint knytte tettere kontakt til kollegaer i opplevelsesnæringen i byen. Økt kjennskap til bransjen, og det er bli kjent med andre som jobber i opplevelsesnæringene gjør det atskillig lettere og anbefale hverandre til turister og besøkende.  For oss i KNF, som skal bemanne turistkontoret i sommer, er det både  lærerikt og nyttig for å kunne gi god service til besøkende til Kongsberg.

Fra Opsahlgården gikk turen til Norsk Bergsverksmuseum og deres nyeste attraksjon, geolaben. Her fikk vi testet det interaktive periodiske system, og de sprekeste i følget prøvde seg i buldreveggen. Museet har en rekke tilbud i sommer, og har tilnærmet normal drift etter et kronglete pandemiår.

I nyoppussede konferanselokaler på Quality Hotel Grand fikk vi høre om hotellets sommerplaner, og Janne og gjengen hennes har gjort en stor jobb for å skape sommerstemning i "Grand-gata". Erik Gråberg fra Kongsberg Skisenter fortalte om hva de kan tilby av aktiviteter. Kongsberg Skisenter har store planer for anlegget sitt, både for sommer- og vintersesongene fremover.

Et nytt og annerledes innslag denne gangen var gamingsenteret King of the Hill. Et flott tilbud til unge, og en "greie" som var relativt ukjent mark for de fleste av oss som var på besøk.

Visningsrunden ble avsluttet på Lågdalsmuseet der de blant annet vil vise utstillingen "Bli med å leik!" i sommer. Utstillingen er basert på åtte personer, født i hvert sitt ti-år og hva de har lekt med. 

I stekende sol og med litt såre føtter rundet vi av dagen, og vi føler oss klare til å starte sommersesongen. Nå gleder vi oss til å vise frem alt Kongsberg har å by på.
Opplevelsesnæringen forbereder seg på storinnrykk
På Lågdalsmuseet kan du finne både gårdsdyr og spennende utstillinger i sommer.
Opsahlgården
Visningsrunden startet med ølsmaking - et populært innslag
King of the Hill
Irene fra KNF prøvde seg som "gamer"