NHO-sjefen på besøk til Kongsbergindustrien

Torsdag tok NHO-sjefen Ole Erik Almlid turen til Kongsberg Teknologipark sammen med regiondirektør Nina Solli og politisk rådgiver Lars Viko Gaupset fra NHO Viken Oslo.
Hensikten med besøket var  å få høre om hvordan vi i Kongsberg samarbeider om kompetanse, både for unge og de som er i ordinær utdanning, men også hva vi gjør for å holde arbeidsstokken kontinuerlig oppdatert.  
 

Kongsberg tenker stort og annerledes


Kongsbergskolemodellen  ble presentert både i innlegg av Hans Petter Blokkum (Kongsberg Gruppen ASA), og vist i praksis gjennom besøk på K-tech. I tillegg til å fortelle om prosjektmodellen, informerte Blokkum også om flere av aktivitetene som arrangeres i Kongsbergskole-regi som bl.a. Teknologidagene.

Industripiloten var et selvsagt tema for besøket. Almlid og hans følge fikk oppdatert informasjon av Willy Holdahl (GKN Aerospace Norway) og Svein Olav Torø (Kongsberg Innovasjon) om hvor langt prosjektet er kommet, og hvilke muligheter og utfordringer som ligger i å tenke stort og annerledes i en utfordrende tid for mange bedrifter.
 

Tettpakket program


Bedriftsbesøk hos Kongsberg Innovasjon, GKN Aerospace, Kongsberg Terotech og Kongsberg Innovasjon ble det også tid til, i tillegg til en tur i den lille autonome bussen som går som  shuttletransport inne i Teknologiparken. Det var en hektisk dag med mye informasjon, men mest preget av god dialog og uformelle samtaler.

Lars Viko Gaupset sier at Almlid og resten av følget fra NHO er svært fornøyd med det innholdsrike besøket på Kongsberg.
NHO-sjefen på besøk til Kongsbergindustrien
Adm. dir. Peter Hjortsberg på GKN Aerospace Norway fikk besøk av NHO-sjef Ole Erik Almlid, regiondirektør Nina Solli og ordfører Kari Anne Sand.