"Nå vet jeg hva jeg vil bli!"

03.11.2022
Årets yrkesmesse gikk av stabelen torsdag 13. oktober med drøyt 40 utstillere og nærmere 800 elever innom i løpet av 5 timer.
Dette er et samarbeidsprosjekt mellom skole og næringsliv, hvor KNF har en koordinerende rolle. Det var elever fra 10. trinn på ungdomsskoler samt elever fra videregående skole som var invitert. I tillegg hadde vi besøk av Norsksenteret, Fontenehuset og flyktningmottaket. Yrkesmessa blir arrangert i regi av Kongsbergskolen.
 

Vi har funnet suksessoppskriften

I etterkant skulle elevene evaluerte yrkesmessa, noe som var en læring i seg selv. Da er det veldig moro når det så å si er utelukkede positive tilbakemeldinger. Ekstra morsomt er det med kommentarer fra elever som «for meg var yrkesmessa veldig nyttig og jeg fant ut hva jeg vil bli».
 
Vi kan konkludere med at vi har funnet en god måte å organisere og gjennomføre yrkesmessa på, som gir gode resultater for alle deltakere – både utstillere, elever og rådgivere. En ekstra stor takk må rettes til gjengen fra K-tech, som stod for rigging/nedrigging og Byggmakker som fraktet teppefliser for oss.
 
Elevene fikk prøve seg som ambulansepersonell.