Nå henter vi sommergjester til Kongsberg

28.05.2021
Vi gjentar fjorårets markedsføringssuksess, og er nå i full gang med en ny digital reiselivskampanje for sommersesongen 2021.
Det er mye som tyder på at nordmenn også denne sommeren kommer til å feriere i eget land og vi ønsker selvsagt at Kongsberg og omegn settes på reiseruta. Med denne kampanjen ønsker vi å vise frem  Kongsberg sine mange tilbud.  Våre utvalgte målgrupper er barnefamilier og aktive voksne innenfor en radius på ca. 2 timers kjøring, de som er på gjennomreise, de som har hytte i området og selvsagt også lokalbefolkningen.

Ved å stå sammen og løfte Kongsberg frem som èn samlet destinasjon oppnår vi mye større effekt enn om hver bedrift står alene om sin egen markedsføring.


Nytt av i år!


Film er det formatet som engasjerer mest i sosiale medier, og har en god "stoppeffekt". Derfor legger vi i år mer vekt på film, og historiefortelling gjennom film i sosiale medier. Vi lager to filmer som vi fyller med mest mulig spennende og variert innhold, og hver film er skreddersydd for konkrete målgrupper. Den ene viser Kongsberg fra barnas perspektiv, den andre fra kommunens egne lokalpatrioter. Felles for begge er at vi i år har valgt å sette fokus på sølvgruvehistorien siden det er den som gjør oss unike og gjør at Kongsberg skiller seg ut.
 

Film #1: Jakten på sølvet


Vi følger «Theo» på 10 år som skal på jakt etter sølv i Kongsberg. Han reiser med gruvetoget, vasker sølv, besøker Geo-laben, ser på sølvstuffer, er på platået over gruva og på oppdagelsesferd
i Gruveåsen. Vi opplever det hele gjennom en tiårings øyne.

 
Film #2: Min by – mitt sted


Vi får presentert “øyeblikk” gjennom lokalpatrioter som viser oss sin favorittsyssel, yndlingssted, fine turer osv.
 

Få oversikt på kongsberg.no


Torsdag 27. mai var vi sammen med fotograf, kameramann, regissør og flere statister rundt på utvalgte steder for å filme og fotografere nytt materiell til bruk i kampanjen. Som i tidligere kampanjer vil det bli laget en landingsside på kongsberg.no som annonsene på Facebook, Instagram og Google ledes inn til. Her blir alle tilbud av opplevelser i og omkring Kongsberg presentert, og her kan man finne det meste av informasjon om hva Kongsberg og omegn har å by på i sommer.
 
Denne kampanjen er et spleiselag mellom opplevelsesbedriftene, overnattingsbedriftene, spisestedene, butikkene, Kongsberg Kommune og Kongsberg Næringsforum. Vi synes det er svært gledelig at så mange ønsker å bidra økonomisk til kampanjen, og det er selvsagt ikke noe i veien for at for at andre enn reiselivs- og handelsbedrifter også er med og bidrar økonomisk til denne kampanjen.

Er du interessert så ta kontakt med Hege Anita Moen ham@knf.kongsberg.no
Nå henter vi sommergjester til Kongsberg
Klatrevegg
Klatrevegg er gøy
Vasking av sølv i Saggrenda
"Theo" vasker sølv i Saggrenda