Mitt juleønske

Med dette julebrevet fra daglig leder Wivi-Ann Bamrud ønsker vi alle våre medlemmer og samarbeidspartnere en riktig god jul!
Vi har alle stått i utfordrende tider under pandemien, men vi har også høstet verdifull erfaring og kunnskap.

Vi har lært å se etter løsninger andre steder enn der vi vanligvis finner de, vi har samarbeidet  med folk vi ikke kjente, vi  har ikke minst utfordret våre vante og etablerte måter å  jobbe på. Nå må vi fortsette med det!

Forhåpentligvis nærmer vi oss en avslutning på pandemien og kan gjøre ting vi ikke har gjort på lenge.  Vi skal tilbake til en ny normal - noe annet enn hva det var før.  Vi vet ikke hva morgendagen vil bringe, men det finnes noen mulighetsrom der ute som jeg håper vi ser og utnytter.

Rett før siste smittebølge snakket jeg med mange bedrifter i Kongsberg som uttalte det samme; «Vi har et stort behov for arbeidskraft!  Vi ser muligheter til å vokse og utvikle oss, men trenger kompetente mennesker til å bidra».  Dette gjelder alle bransjer.  Reiseliv, handel, industri og offentlige tjenester. Og det gjelder ikke bare i Kongsberg.  Dette gjelder i hele Norge.
 

Så hva skal vi gjøre for å få tak i de folkene vi trenger her?  


Skal vi rope høyere enn de andre? Skal vi bruke mer penger på omdømmebygging og markedsføring hver for oss?  Skal vi stjele ansatte fra konkurrentene våre?

Trolig må vi gjøre litt av alt dette, men jeg tror at det viktigste vi kan gjøre er å stå samlet i étt Kongsberg.  Vi må sette inn det ekstra giret for å bli enda mere attraktive for å få folk til å komme hit, jobbe her, flytte hit og studere her.

Vi må fortsette å tilby hyggelige steder å spise, spennende fritidsaktiviteter, topp service i butikker og servicefunksjoner, tiltalende byrom og hyggelige lokalmiljøer. Men alt dette finnes i andre byer også…  Hva skal vi gjøre for å skille oss ut i mengden av steder med flott  natur, gode oppvekstvilkår, fine bomuligheter og spennende jobbmuligheter?
 

Hva skal gjøre oss spesielle?  


Når vi leser hva som skal til for å gjøre et sted attraktivt så kan vi krysse av på de fleste punktene.  Men de som vurderer oss som sted å jobbe i eller flytte til vil ha noe mere enn en jobb og tak over hodet.  De vil ha et godt sted å leve.  Et sted hvor folk tar vare på hverandre, er rause, åpne og hyggelige.  Dét kan ikke beskrives på en nettside eller i en brosjyre – det må oppleves!

Slike opplevelser kan skje gjennom å tilbringe tid her, rusle i sentrum, snakke med folk, og sjekke ut med folk de kjenner fra før av som bor her.  Men det kan også «oppleves» gjennom sosiale medier, lokalavisa og ved å følge med i hva som foregår i ordskifte mellom politikk og administrasjon. Det bringer meg til mitt juleønske!
 

Mitt juleønske...


... er at vi alle tenker litt over hvordan vi fremstår. Hvordan vi møter hverandre og snakker om hverandre. Bruker vi kommentarfeltene bare for å få ut gruff, eller bruker vi de også til å spre glede og ros?  Jeg må dessverre erkjenne at jeg har en jobb å gjøre med meg selv på dette området.   

Jeg ønsker å få flere kollegaer i næringslivet her. Jeg ønsker meg flere folk i gatene og på restaurantene, og hvis jeg kan bidra til det med å være litt blidere, litt mere positiv og spre litt mere glede og raushet så er det virkelig verdt innsatsen.  
Vi må vi fremsnakke hverandre!  Vi må heie på naboen som gjør noe bra. Vi må fortelle hvor hyggelig det er å bo i gata vår når utenbys folk vurderer å flytte inn i nabohuset.

Vi må snakke bra om konkurrentene våre og vi må anbefale nabobutikken om de har det kunden etterspør. Vi må rose og støtte dugnadsinnsats enten det er i kultur, idrett eller andre lag og foreninger. Vi må bidra i ulike satsninger og prosjekter selv om vi ikke umiddelbart ser egen gevinst som det største.  

Bruk juletiden til noe bra! Både for deg selv og for de rundt deg.  Også for de du ikke vanligvis tenker på som dine nærmeste. Skriv en hyggelig kommentar på facebook, smil og nikk til noen på gaten selv om du ikke kjenner personen. Da blir juledagene og det nye året bedre for oss alle!
Mitt juleønske
Daglig leder Wivi-Ann Bamrud
Daglig leder Wivi-Ann Bamrud