Mandag 19. september inviterer vi til en felles markering foran Stortinget

15.09.2022
Mandag 19. september samles Stortinget for å diskutere strømstøtte til næringslivet. Kraftprisene rammer mange bedrifter svært hardt, og en hurtig avklaring fra myndighetene om en eventuell strømstøtte er høyst påkrevet.
For første gang i historien har en rekke næringsforeninger på sør-, øst-, og vestlandet, med Næringsforeningen i Stavanger-regionen i spissen, reservert Eidsvoll Plass for å gjennomføre en felles markering kl. 10.00 denne mandagen.
 
Også her i Kongsberg er de galopperende strømprisene til stor bekymring i næringslivet.  Vi vil derfor invitere dere til å delta på denne felles markeringen i Oslo sammen med en rekke andre bedrifter og næringsforeninger.  Uten en kompensasjonsordning til næringslivet er det mange bedrifter som ikke vil overleve. Kravet er en målrettet tilskuddsordning som kan hjelpe våre medlemsbedrifter gjennom denne vanskelige perioden.
 

Et samlet næringsliv mobiliserer

Utenfor Stortinget vil det bli et par korte appeller fra utvalgte bedrifter, næringsforeninger etc. Sammen sørger vi for at en rekke stortingsrepresentanter vil være til stede, samtidig som vi jobber for at relevante statsråder møter oss. Markeringen vil pågå en snau time.
 
Dette er absolutt ikke hverdagskost for noen av oss, men situasjonen tilsier at det meste bør prøves.  Vi tror på en felles og sterk stemme, og ikke minst får vi med dette øvd påtrykk fram mot mandagens møte i Stortinget.
 

NOV var på banen allerede i januar

Allerede i januar i år ga KNF og de andre næringsforeningene i Oslofjord Vest (NOV) klar melding til regjeringen om at mange bedrifter sliter for å overleve med de høye strømprisene. Kompensasjonstiltak for dyr elektrisitet er gjennomført for blant annet husholdninger og landbruksnæringen. Men det er svært forbausende at ingen omfattende tiltak er gjennomført for øvrig næringsliv. Vi forventer tiltak rettet mot næringslivet, og det  haster!

Du kan lese hele brevet til olje- og energiministeren her >
 
KNF vil være representert på markeringen førstkommende mandag, og til tross for kort varsel håper vi at du og din bedrift også vil delta.  Dersom du vil være med, setter vi pris på at du gir oss et lite vink på forhånd.  Meld din interesse her >
 
Mandag 19. september inviterer vi til en felles markering foran Stortinget
Til tross for kort varsel håper vi at du og din bedrift også vil delta på markeringen.  Dersom du vil være med, setter vi pris på at du gir oss et lite vink på forhånd.  Meld din interesse her >