Lederskifte på Bergverksmuseet

17.12.2020
På Norsk Bergverksmuseum var det sist mandag offisielt lederskifte. Alfhild Skårdal ble takket av etter 11 år i direktørstolen, samtidig som Svein Skarheim ble ønsket lykke til som hennes etterfølger.
Under Skårdals periode som direktør på Bergverksmuseet har det ikke manglet på spennende initiativ og aktivitet. Planlegging av nytt museumsbygg, kjøp av Bergseminaret, inkludering av “Mynta” som en del av museets område og utarbeidelse av Masterplanen for nye utstillinger og aktiviteter ved museet står igjen som milepæler etter Alfhild. I tillegg til alt dette ble et antall bokutgivelser og flere andre små og store aktiviteter trukket frem i hennes avskjedstale til styret på deres siste møte før jul.

Svein Skarheim har ikke hatt mer enn fjorten dager i sjefsstolen, men føler seg allerede veldig godt mottatt av museets ansatte, lokalbefolkningen, kommunene og alle andre han har rukket å treffe på denne korte tiden.  Han gleder seg til å ta fatt på nye spennende oppgaver i det han kaller “sin drømmejobb”!

Vi ønsker Alfhild lykke til som pensjonist, og Svein velkommen inn i KNFs kollegafelleskap i Forum for opplevelser!
Lederskifte på Bergverksmuseet
Styreleder Helge Evju, ny direktør Svein Skarheim og avtroppende direktør Alfhild Skårdal.