Kongsberg vil ta en ledende rolle i norsk batteriindustri

29.01.2021
Teknologibyen Kongsberg har meldt seg på i kampen om å huse Equinor, Hydro og Panasonics gigafabrikk for batteriproduksjon, og Kongsberg Næringsforum er sammen med Kongsberg Kommune og Kongsberg innovasjon stolt partner bak prosjektet.
Som lokasjon for en batterifabrikk som kan skape opptil 2000 arbeidsplasser ønsker Teknologibyen Kongsberg å bidra til å skape et nytt norsk industrieventyr innen grønn industri.
 
Vår oppgave som næringsforening er å ivareta dere – våre medlemmer. For å bidra til en god framtid både for næringslivet og samfunnet i Kongsberg, må vi forsikre oss om at vi vokser, og en forutsetning for vekst er arbeidsplasser. Alle arbeidsplasser er viktige for Kongsberg, og vi er avhengige av både små og store aktører for at Kongsberg skal fortsette å være en god by å bo i! Vi har derfor valgt å bidra med flere ressurser inn i denne satsningen;  Heidi Sandvold  er vår representant inn i prosjektgruppa, og Sverre Engelstad bidrar på kommunikasjonssiden. Vi vet det er mulig. Å vinne alene er ensomt – å vinne sammen er endeløst.
 
Vi har en stolt 400 år lang industrihistorie. Til forskjell fra mange andre har vi i Teknologibyen Kongsberg evnet å omstille oss og endre retning i takt med omverden. Nå står verden midt i et taktskifte, og det er derfor vi har tatt steget og grepet denne muligheten. Å ha ambisjoner om en batterifabrikk av denne størrelsen på Kongsberg kan kanskje virke hårete, men vi mener at dette er en reel mulighet for at vi med vårt kompetansemiljø kan vinne frem. Vi har løst store oppgaver før, noe etableringen av Arsenalet er et eksempel på.
 
Kongsberg, med vårt teknologi- og kunnskapsmiljø, er kanskje ett av de beste stedene i verden for å bygge ny grønn teknologiindustri. Vi ser derfor på dette som en stor mulighet til å realisere de planene vi allerede har for industrien vår, og samtidig bidra til å løfte Norge i satsningen på grønn industri og en grønnere fremtid.
 
Vi setter pris på hver eneste deling og «like» på nyheten vi har lagt ut i sosiale medier. Håper dere har lyst til å bidra til å spre budskapet for oss!
Kongsberg vil ta en ledende rolle i norsk batteriindustri