Kongsberg Gruppen har vært tidlig ute som julenisse i år

23.11.2022
Kongsberg Gruppen spanderer, og Kongsberg kommune tilrettelegger for en real oppgradering av byens jule- og vinterbelysning.
Dette representerer starten på en ambisiøs jule- og vinterlysplan frem mot Kongsbergs 400-årsjubileum i 2024.
 

Litt lysere enn vanlig

Mange har sikkert fått med seg at årets tradisjonelle julegatebelysning har kommet opp. Men har du lagt merke til at Storgata og 17. mai gata skinner litt mer enn vanlig?  Som det første trinnet i en større oppgradering av jule- og vintertidsbelysningen i byen har Kongsberg Gruppen gitt trærne i gata helt nye lys i julegave.  Hele 120.000,- er gitt til et lysere og lunere sentrum for Kongsbergs befolkning.  

- Julegatebelysningen i Kongsberg har vært modne for utskiftning lenge. Etterslepet er stort, og det er derfor en glede for Kongsberg Gruppen å være tidlig ute som julenisse og sørge for at årets høydepunkt for store og små får en fin og moderne innramming med ny julegatebelysning i Kongsberg sentrum. Med ønske om god jul fra alle ansatte i Kongsberg Gruppen, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie.  

Kongsberg kommune har bidratt med oppheng av nye vaiere, utskifting av fester og nye punkter for uttak av strøm. Denne tilretteleggingen har også vært helt avgjørende for at Kongsberg skal skinne i den mørke førjulstiden.
 

Nyhet i år er vintertidsbelysning

Nytt i år, som Laagendalsposten omtalte som den store overraskelsen 15. november, er at Kongsberg får vintertidsbelysning.  Det betyr at lysene i byens trær ikke slukkes før i slutten av februar, og tennes igjen allerede i oktober neste år.  - Slik vil vi skape en hyggelig stemning for alle som besøker sentrum i de mørke vintermånedene, sier prosjektleder Irene Hagen i Kongsberg Næringsforum.  Julegirlanderne vil selvfølgelig følge den tradisjonelle sesongen, og tas ned i begynnelsen av januar. - Takket være bidraget fra Kongsberg Gruppen er det også sikret lys i disse i årene fremover, sier Hagen.
 

Det nye møter det gamle på Vestsida

Neste år er planen å gi Vestsida vinterbelysning.  Hva vi kan vente oss er fortsatt på tegnebrettet, men at Vestsida får et betydelig løft i vintermørket er det ikke tvil om.

I jubileumsåret planlegges det for ulike lysprosjekter.  - Det er et sterkt ønske om å gjennomføre et prosjekt for ungdom, tilsvarende prosjektet som ble gjennomført ved Gamlebrua forrige jubileum i 2014, sier prosjektleder for jubiléet Laura Helene Sletbakk.
Kongsberg Gruppen har vært tidlig ute som julenisse i år
Vintertidsbelysning i trær
Med vintertidsbelysning vil lysene i byens trær ikke slukkes før i slutten av februar, og tennes igjen allerede i oktober neste år.